ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ -Με ορμή και αισιοδοξία στον εκλογικό στίβο

Πολιτική

Στοχοθέτηση και ανασκόπηση ενόψει των εκλογών

Με αισιοδοξία και όραμα για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα-Νεα Εποχή», με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση, να αποτελεί «μήνυμα νίκης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων της παράταξης και έδωσε την δυνατότητα για έναν σύντομο απολογισμού έργου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου, αλλά και την κατάθεση των προτεραιοτήτων για την επόμενη πενταετία.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που σημάδεψαν την παράταξη η οποία ωστόσο κατάφερε να τις ξεπεράσει και να δίνει την προεκλογική μάχη πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο έμπειρη, αλλά και ανανεωμένη.

«Είμαστε στην αφετηρία για την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου. Ξεκινούμε με ορμή και αισιοδοξία. Και με την αυτοπεποίθηση που αντλούμε κοιτώντας τους δημότες μας στα μάτια. Στις προεκλογικές περιόδους συνήθως ακούγονται και λέγονται πολλά. Μιλούμε για οράματα, για αναπτυξιακά σχέδια, για μεγαλεπήβολους στόχους. Εμείς θα το κάνουμε αλλιώς καθώς θα θυμίσουμε όσα  έγιναν, θα μιλήσουμε για όσα υλοποιούνται, αλλά και όλα αυτά που έρχονται», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπαγεωργίου.

Ανασκόπηση του έργου της παράταξης

Ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η σημερινή δημοτική αρχή ανά άξονα τονίζοντας ότι είναι αυτό που αλλάζει τα Γιάννενα. Ειδική μνεία έκανε στην ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, στο Κέντρο για το Παιδί που παίρνει τη θέση του παλιού Ασύλου Ανιάτων, στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας που είναι σε εξέλιξη, στο Κάστρο που μετατρέπεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού, στα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑΙ με σημαντικότερο την επέκταση του βιολογικού, στις παρεμβάσεις του ΟΚΠΑΠΑ, του Πνευματικού Κέντρου και στα απτά αποτελέσματα της προγραμματισμένης εξωστρέφειας που ακολουθήθηκε στον τομέα του τουρισμού.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτό που σηματοδοτεί την πορεία του Δήμου και της πόλης προς την επόμενη πενταετία είναι η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες κι Έξυπνες Πόλεις έως το 2030».

Πρόκειται όπως είπε, για μία μοναδική ευκαιρία με σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην πόλη μας.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή και δεσμεύεται στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και στις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει. Εργαζόμαστε εντατικά με στόχο την κλιματική ουδετερότητα, για το καλό όλων των δημοτών και επισκεπτών μας. Η Ευρωπαϊκή Αποστολή έχει σχεδιαστεί ώστε να υλοποιηθούν δράσεις και έργα που αντιστοιχούν σε χρηματοδοτήσεις 10.000 ευρώ για κάθε κάτοικο μέχρι το 2030.

Αυτό για την πόλη μας σημαίνει  ότι θα εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις ένα δις ευρώ μέχρι το 2030».

Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα είναι αυτό που θα δώσει τα διαπιστευτήρια για τη νίκη.

Δεσμεύσεις της επόμενης μέρας

Πέρα από το πακέτο έργων που ήδη περιλαμβάνεται στο κλιματικό σύμφωνο, η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τους βασικούς άξονες του προγράμματος που παρουσίασε ο Δήμαρχος δεσμεύεται για:

– Την αναβάθμιση της λίμνης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

– Την μείωση των ανταποδοτικών τελών με την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του οδοφωτισμού.

– Τον εκσυγχρονισμό της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΙ.

– Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με νέο Οργανισμό και ενίσχυση των ψηφιακών μέσων.

– Την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων

– Τον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων

– Την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Πρωταρχικός στόχος η ολοκλήρωση της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου και η ενοποίησή του με το Πάρκο Πυρσινέλλα όπως και η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου και η μετατροπή του σε σύγχρονο διοικητικό κέντρο.

«Δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος αναφερόμενος στους υποψηφίους  της παράταξης, τους οποίους ευχαρίστησε καθώς συστρατεύονται στα Γιάννενα της Νέας Εποχής.

«Το ψηφοδέλτιό μας είναι το εισιτήριο για τη νίκη! Συνεχίζουμε.. Γιατί τα Γιάννενα Αλλάζουν. Με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Οι ζωές μας αλλάζουν με έργα. Τα Γιάννενα Μπροστά» κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων η οποία έγινε από την φιλόλογο Νίκη Ζούκη.