ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Δέσμη μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Πολιτική

Τις προτάσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου.

Οι συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα και έδωσαν την δυνατότητα να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα ζωτικής σημασίας καθώς η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δείξει έμπρακτα και σταθερά την αρωγή της προς τον επιχειρηματικό κόσμο προχωρώντας στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και να στηριχθούν ειδικά οι νέοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη.

Παράλληλα είχε την δυνατότητα να αναλύσει την κεντρική πρόταση της παράταξης για προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι κεντρική στόχευση είναι η μείωση και ο εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, με αναθεώρηση στις κλίμακες επιβολής τόσο των κατοικιών όσο και των ακινήτων που χρησιμοποιούνται για εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επίσης θα μελετηθεί η δυνατότητα διαφορετικής χρέωσης ανά τετραγωνικό μέτρο και είδος εμπορικής-επαγγελματικής δραστηριότητας, ώστε τα δημοτικά τέλη να γίνουν δίκαια και ανταποδοτικά. Προγραμματική δέσμευση της παράταξης είναι η μείωση δημοτικών τελών έως και 50% για κάθε επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Για κάθε νέα επιχείρηση προτείνεται απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και η μείωσή τους μέχρι και 50% στα επόμενα δύο χρόνια.

Στις προτεραιότητές της περιλαμβάνεται η συμπλήρωση και περαιτέρω ενίσχυση της Δομής Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με θεσμοθέτηση του γραφείου επιχειρηματικότητας του Δήμου.

 

Επισκέψεις σε Αμπελιά, Μανωλιάσα και Μπιζάνι

Με επισκέψεις στην Αμπελιά, την Μανωλιάσα και το Μπιζάνι συνεχίστηκε η πορεία προς τις εκλογές της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των χωριών, να ακούσουν τα προβλήματά τους και να αναλύσουν τις βασικές προτάσεις της παράταξης για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Ελισάφ στις συναντήσεις αυτές τόνισε ότι στη νέα εποχή δεν θα υπάρχουν περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων. Βασική αρχή είναι η ενίσχυση των συμβουλίων των Κοινοτήτων με αρμοδιότητες και πόρους ώστε επί τόπου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά προβλήματα καθημερινότητας.

Ο κ. Ελισάφ επεσήμανε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με τους κατοίκους θα είναι ανοιχτός καθώς υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής είναι να ακούει τους πολίτες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να απαντά στα δίκαια αιτήματά τους.