Γ. Ζάψας: Κατέθεσε ένσταση και ζητά να «διορθωθεί το λάθος»

Πολιτική

Μία σχεδόν εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις καθυστερήσεις για την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων όσων εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή, οι εντάσεις συνεχίζονται.

Τις ανακοινώσεις σε εθνικό επίπεδο για μαζική συμμετοχή και οι πανηγυρισμοί για την εγγραφή χιλιάδων νέων μελών στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διαδέχτηκαν οι εσωκομματικές «τριβές».

Οι ποσοστώσεις όπως φαίνεται, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην όλη διαδικασία όπως διαπιστώνεται από την περίπτωση του Γιώργου Ζάψα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κατέθεσε ένσταση στην αρμόδια επιτροπή για τα αποτελέσματα της ανακήρυξης των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζάψας εξήγησε τι έχει συμβεί. Όπως είπε «παρότι έχει εκλεγεί με σταυρούς και την στήριξη των συντρόφών του δεν ανακηρύχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φαίνεται να τον κατέταξε στην «Προοδευτική Συμμαχία» όπου ισχύει ποσόστωση 20%».

«Εκλέγομαι εκτός των ποσοστώσεων  με 226 ψήφους. Αναμένω όπως καταλαβαίνετε την αποκατάσταση  του λάθους και τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε στα όργανα του κόμματος και αφού λυθεί το όλο ζήτημα» είπε, και συνέχισε «Δεν είμαι σε ποσόστωση, αλλά ακόμη και να ήμουν δεν εξαιρείται η δική μου εκλογή. Είναι εκλογή με ψήφους, έχω καταταχθεί στη σειρά που έχω καταταχθεί, δεν αφορά τους πολίτες η σειρά αυτή, αλλά πάντως είναι γεγονός ότι εκλέγομαι με βάση τις ψήφους των συντρόφων».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή ξεχωρίζοντας τη θέση του από «κομματικούς στρατούς και κολλητούς» χωρίς όμως να δώσει διευκρινήσεις:  «Η διαδρομή μου είναι γνωστή και δεν θα συμμετέχω στον διάλογο για κομματικούς στρατούς τάσεις και κολλητούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να τηρηθούν οι συνεδριακές αποφάσεις

Στη συνέχεια εξήγησε ότι υπήρξαν συνεδριακές αποφάσεις και αποφάσεις του πολιτικού συμβουλίου: «στο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσαμε με απόφαση συνεδριακή και απόφαση  του πολιτικού συμβουλίου, ότι θα υπάρξουν ποσοστώσεις στην νέα Κ.Ε. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική απόφαση και καμία ποσόστωση δεν εξαιρεί τη δική μου εκλογή» τόνισε.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ποσοστώσεις υποστήριξε ότι ο ίδιος από την αρχή δεν ζήτησε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, «τιμώ τους συντρόφους που προέρχονται από την συμμαχία, αλλά αισθάνομαι πολύ παλιός, στην Αριστερά, για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό μπήκα στη διαδικασία της ψηφοφορίας» τόνισε.

Σίγουρος ότι θα δικαιωθεί

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζάψας δήλωσε σίγουρος για την δικαίωσή του και μίλησε για τα αρχικά του συναισθήματα: «Οπωσδήποτε θύμωσα την πρώτη μέρα, αλλά σκέφτηκα λογικά και βεβαίως υπάρχει η διαδικασία των ενστάσεων και γι’ αυτό υπέβαλα την ένσταση και θα δικαιωθώ, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί ο προηγούμενος και να έρθει ο επόμενος, ούτε με την εφαρμογή των ποσοστώσεων στις οποίες ήδη αναφέρθηκα. Με βάση τις ψήφους που έχω καταλάβει θέλω να εκλεγώ», επεσήμανε ο ίδιος.

Ενδιαφέρον είχε η ερώτηση για το εάν υπήρξε επίσημη ενημέρωση  τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ίδιο: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο, υπάρχει αυτό που ανακοινώθηκε. Και εγώ αυτό είδα, σας είπα αντέδρασα την πρώτη μέρα, άλλα σκεπτόμενος πως αυτό μπορεί να λυθεί με την διαδικασία της ένστασης, κατέθεσα την ένστασή μου στην κεντρική εφορευτική επιτροπή και νομίζω πολύ λογικά θα διορθωθεί το λάθος. Το θέμα πήρε και έκταση, είναι γεγονός και νομίζω πως θα έχουμε καλή κατάληξη, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ