ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Σε ετοιμότητα για τον β’ γύρο

Πολιτική
  • Συναντήσεις με επικεφαλής παρατάξεων

Με την αισιοδοξία που προσδίδει η νίκη στις εκλογές του πρώτου γύρου, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» βαδίζει στην τελική ευθεία για τη «μάχη» της 2ης Κυριακής.
Το κλίμα αυτό κυριάρχησε στην ολομέλεια της παράταξης το βράδυ της Τρίτης αφού ο πρώτος στόχος, δηλαδή η πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, επετεύχθη.
Οι δεκάδες τοποθετήσεις που κυριαρχούνταν από πνεύμα αγωνιστικότητας, επιβεβαίωσαν ότι σύσσωμη η παράταξη, οι 210 υποψήφιοι τα μέλη και οι φίλοι, δίνουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής.
«Είμαστε μια μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, ανοιχτή σε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις. Μια παράταξη που λειτουργεί με Δημοκρατία, χωρίς αυταρχισμό, χωρίς παντογνώστες και σωτήρες. Η συλλογικότητα μας είναι η δύναμη μας και η κοινωνία είναι η αναφορά μας», είπε μιλώντας στην παράταξη ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας.
«Ως παράταξη έχουμε βαθιές ρίζες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή του δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή λειτουργήσαμε με διαφάνεια και συνεργασία. Με αποτελεσματικότητα και σχέδιο υλοποιούμε έργα με κοινωνικό πρόσημο σε κάθε ξεχασμένη περιοχή, με όραμα και συμμετοχικές διαδικασίες της κοινωνίας, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα μεγάλα έργα που οδηγούν στα Νέα Γιάννενα», συνέχισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.
Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε καταλήγοντας ο Θωμάς Μπέγκας «μπορούμε σήμερα να απευθυνόμαστε στο σύνολο της κοινωνίας του Δήμου μας, ανεξάρτητα της επιλογής που ο καθένας έκανε την πρώτη Κυριακή, με τη σιγουριά ότι οι συμπολίτες μας θα στηρίξουν την πορεία του Δήμου μας στο μέλλον, με συνεργασίες, σύνθεση, συναίνεση».

Τέσσερις ακόμα συναντήσεις
Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ο κ. Μπέγκας συνεχίζει τις επαφές του με τους επικεφαλής παρατάξεων που δεν πέρασαν στον β’ γύρο των εκλογών.
Με την κ. Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», συναντήθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας.
Η συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα – πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει ανακοινώσει από την επομένη της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Μπέγκας, να συναντηθεί δηλαδή με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους των οποίων οι παρατάξεις δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο των εκλογών.
Συναντήσεις που διεξάγονται δημόσια ενώπιον της κοινωνίας, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπέγκας και αυτή άλλωστε ήταν και η ξεκάθαρη θέση της κ. Καλογιάννη.
Η ομαλή μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική, προϋποθέτει ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, με αμοιβαίο σεβασμό και αυτός ήταν ο κοινός τόπος και των δύο πλευρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ειλικρίνεια και θετική διάθεση.
Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί μετά την πραγματοποίηση της ολομέλεια της παράταξης της κ. Τατιάνας Καλογιάννη.
Ακόμη, ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε με τους δύο πρώην Δημάρχους, Νίκο Γκόντα και Αναστάσιο Παπασταύρο και αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος συζήτησε με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοπορίας» κ. Γκόντα και τον ιδρυτή της παράταξης κ. Παπασταύρο και συμφώνησαν στη θέση πως το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.
Ιδιαίτερα- όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές- αυτό είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίο, καθώς η νέα δημοτική θητεία ταυτίζεται με τη νέα προγραμματική περίοδο και την υλοποίησης των μεγάλων έργων του Δήμου.
Ακόμη, ο κ. Μπέγκας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρη Μπαρτζώκα.
Στη συζήτηση τέθηκαν οι προγραμματικές προσεγγίσεις των δύο παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας μας. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα τις επιστολής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» καθώς κι άλλα ζητήματα του Δήμου που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε πως με τον κ. Μπαρτζώκα υπάρχει συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε αποφασισμένος να λειτουργήσει ενωτικά και δημοκρατικά, για να δώσει αξία στην απλή αναλογική.
Από τη μεριά του ο επικεφαλής της «Γιάννενα Τώρα» σημείωσε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο και αναγκαία.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Λάζαρο Νάτση μάζι με εκπροσώπους της παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες» για την Ανατροπή. Κοινή πεποίθηση των δύο πλευρών ήταν πως η εποχή της απλής αναλογικής απαιτεί σύνθεση και συνεργασίες.