«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» – Αντίδραση για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΙ

Πολιτική

Με επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ προς τον πρόεδρό της Άρη Μπαρτζώκα και κοινοποίηση στον δήμαρχο, τον γενικό διευθυντή και τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών -Νέα Γιάννενα» εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της και την καταγγελία της για την συνεχιζόμενη τακτική από μεριάς της Διοίκησης να συγκαλεί το Δ.Σ. σε συνεδριάσεις δια περιφοράς.
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του μέλους του Δ.Σ., Θωμά Γιωτίτσα, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, στην οποία αιτήθηκε η συνεδρίαση να γίνει με τηλεδιάσκεψη ή ακόμα και δια ζώσης.
Η απάντηση του πρόεδρου ήταν αρνητική με την αιτιολογία ότι: «αφενός μερικοί συνάδελφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη και αφετέρου διότι δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα».
«Εδώ και τρεις μήνες η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου αδυνατεί να συγκαλέσει το Διοικητικό της Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι άλλο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, η Επιτροπή Παιδείας, κάλεσε τα μέλη της σε συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, αφού η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες προδιαγραφές για την πραγματοποίηση μιας δια ζώσης συνεδρίασης.
Εξαιτίας αυτής της σκόπιμης επιλογής εκ μέρους της Διοίκησης, είναι αδύνατον να συζητηθούν μείζονα ζητήματα της Επιχείρησης, τα οποία λιμνάζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα πιο σημαντικά ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων.
Για τους λόγους αυτούς κι ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενημερώσαμε ότι τα μέλη μας θα απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.