kalpi_eklogikos-nomos

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ -Ξεκάθαρη πρωτιά Κασσελάκη

Πολιτική

Στοιχεία εκπλήξεων και πολιτικών ανατροπών είχε ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία εκπλήξεων και πολιτικών ανατροπών είχε ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε μια ευρεία νίκη με ποσοστό 45,47%, λαμβάνοντας 51.615 ψήφους, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν η βασική διεκδικήτρια της κούρσας διαδοχής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους.

Το γεγονός, αυτό σε συνδυασμό με το ηχηρό μήνυμα συμμετοχής του κόσμου που άγγιξε τις 150.000 ψήφους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, έχει ήδη ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στην Κουμουνδούρου, ενόψει της δεύτερης και τελικής αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής  στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις πρώτες αντιδράσεις τους αποτελέσματος, διαφαίνεται μια σκληρή αναμέτρηση μεταξύ των δυο συνυποψήφιων την τρέχουσα εβδομάδα,  με την Έφη Αχτσιόγλου να πετάει πρώτη το «γάντι» κάνοντας λόγο για «εύκολες λύσεις και θολά νερά».

«Έγινε το πρώτο βήμα για προοδευτική κυβέρνηση»

«Αναφορικά με την σημερινή (σ.σ. Κυριακή) μέρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν σκληρά για την δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσους ήταν στις εφορευτικές επιτροπές. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα, απρόσμενα μεγάλο», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το προβάδισμά του στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Όπου είχα πάει τις τελευταίες εβδομάδες, την πρώτη εβδομάδα, ο κόσμος μου έλεγε «να αντέξεις, να αντέξεις» λόγω των επιθέσεων από όλα τα συστήματα. Την δεύτερη και τρίτη βδομάδα όμως έγινε «είσαι η ελπίδα μας» και θέλω να απευθυνθώ σε αυτόν τον κόσμο και να του πω έγινε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα, το έχει ανάγκη ο κόσμος».

«Θα πρέπει όλοι να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες και να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπεί την ιστορία του κόσμου επαρκώς. Πάμε για τη νίκη», ήταν η πρώτη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων»

«Σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξή μας. 146.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, για την ενδυνάμωση της αριστεράς στην σύγχρονη εποχή, για ένα ακόμα που θα είναι ισχυρό για ένα κόμμα σύγχρονο» ανέφερε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Έφη Αχτσιόγλου μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη προέδρου. «Ευχαριστώ όλες και όλους για την συμμετοχή σας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθεται στις αξίες μας, που διαχρονικά υπηρετούμε με πρωτεργάτη τον Αλέξη Τσίπρα»

«Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή διότι θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι, και μιλώ για τους αγώνες στη Βουλή και στην κοινωνία, αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στον θολά νερά των εύκολων λύσεων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να είμαστε ειλικρινείς για το τι θέλουμε και πώς θα το επιτύχουμε κι αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς και θα το επιτύχουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, στην κοινή μας πορεία και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Μαζί λοιπόν για τους αγώνες που έρχονται και για τη ζωή που μας αξίζει», δήλωσε κατά τις πρώτες της δηλώσεις η κ. Αχτσιόγλου.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές στα Γιάννενα

Με ηρεμία και χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε από το πρωί της Κυριακής και στα Γιάννενα η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι η μεγάλη προσέλευση μελών του κόμματος αλλά και η εγγραφή νέων μελών που φτάνει σε ποσοστά του 20%.

Στα Γιάννενα υπήρχαν δύο εκλογικά κέντρα το ένα στο Κλειστό της Λιμνοπούλας και το άλλο στο Εθνικό Στάδιο.

Το πολιτικό στίγμα της ημέρας έδωσαν με δηλώσεις της η βουλευτής Μερόπη Τζούφη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Χρήστος Γρίβας.