ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ  – Τα «πάνω-κάτω» με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης

Πολιτική

Η απλή αναλογική φέρνει μεγάλες αλλαγές για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με πολλά από τα γνωστά πρόσωπα να μένουν εκτός. Η ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδόσιας χθες, μετά τα τεχνικά προβλήματα που είχαν σημειωθεί την Τρίτη, έδωσε την τελική εικόνα του αριθμού των ψήφων και των προσώπων που πρόκειται να κάτσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημαντική αλλαγή είναι η κατανομή των εδρών του Περάματος στις παρατάξεις της Τατιάνας Καλογιάννη και του Νίκου Γκόντα με αποτέλεσμα να μένει εκτός ο νυν προέδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, αν και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» ήταν στην πρώτη θέση στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, η παράταξη Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα εκλέγει 14 δημοτικούς συμβούλους που είναι από το κεντρικό ψηφοδέλτιο οι: Θωμάς Γιωτίτσας, Γ. Λιόντος, Στέφανος Ζούμπας, Στέφανος Σίντος, Σοφία Μαρκούλα, Βάσω Μέγα, Βούλα Τσίλη, ΓωγώΓιώτη και Φίλιππος Τσουμάνης. Επίσης εκλέγονται στην Ενότητα Παμβώτιδας οι Γ. Βίνης και Αλεξάνδρα Μπέγκα, στην Ενότητα Ανατολής ο Ηλ. Αρλέτος και ο Μ. Χρυσοστόμου και στην Ενότητα Μπιζανίου ο Δημ. Νάστος.
Σε περίπτωση μη εκλογής του Θ. Μπέγκα ως δημάρχου, τότε αυτός καταλαμβάνει θέση δημοτικού συμβούλου αντί του τελευταίου στη λίστα Φ. Τσουμάνη.
Από την σημερινή δημοτική πλειοψηφία μένουν εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Παπαδιώτης, ο Δ. Κατηρτσίδης, ο Ν. Σαρακατσάνος, η Αλ. Βακαλοπούλου, ο Λευτ. Δοβανάς, η Ελ. Βασιλείου, ο Κ. Γκέκας και ο Χαρ. Μπρέχας.

Τα πρόσωπα των υπόλοιπων παρατάξεων

Η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» εκλέγει 11 δημοτικούς συμβούλους που είναι η Νατάσα Τύρου – Ούζα, Φώτης Βάββας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ευάγγελος Πήχας, Ελένη Ακονίδου, Βασίλης Ζωγράφος, Ιωάννης Λυκογιώργος και Γιώργος Λώλης. Σε περίπτωση μη εκλογής του Μ. Ελισάφ ως δημάρχου, τότε καταλαμβάνει θέση δημοτικού συμβούλου αντί του Γ. Λώλη. Επίσης με την παράταξη εκλέγονται στην Ανατολή ο Γιώργος Αρλέτος, στην Παμβώτιδα ο Ιωάννης Τσίμαρης και στο Νησί ο Νίκος Σιορόκας.
Από την παράταξη Ιωάννινα 2023 εκλέγεται η επικεφαλής Τατ. Καλογιάννη και ακόμη ο Βασίλης Κοσμάς, ο Ιωάννης Αϊβατίδης, ο Σπύρος Γκίζας και ο Στάθης Σιούτης.
Επίσης η παράταξη εκλέγει στην Ανατολή τον Αριστείδη Παππά, στο Μπιζάνι τον Βασίλη Αργύρη, στο Πέραμα τον Γιώργο Λαδιά και στην Παμβώτιδα τον Φίλιππο Ευαγγέλου.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία εκλέγει τον Ν. Γκόντα, τον Νίκο Τσόλη και τον Β Βλέτσα από το κεντρικό ψηφοδέλτιο, τον Στέφανο Μάντζιο στην Ανατολή και την Γιαννούλα Μαμακή – Αθανασίου στο Πέραμα.
Οι Πολίτες για την Ανατροπή εκλέγουν τον Λάζαρο Νάτση και τον Βλάση Παπαχρήστο, η παράταξη Γιάννενα Τώρα τον Άρη Μπαρτζώκα και τον Δημήτρη Πάνου και η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου συμπληρώνεται από την Όλυ Τσουμάνη και το Χρήστο Πατσούρα από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αριστερή Παρέμβαση αντίστοιχα.