Χώρος υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων

Πολιτική

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δωδώνης

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δωδώνης το απόγευμα της Δευτέρας, 30ης Νοεμβρίου 2020. Η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς, λόγω των γνωστών περιορισμών που επιβάλουν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωναϊού και η συμμετοχή των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν καθολική.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, περιλαμβάνονταν η αναμόρφωση του υλοποιούμενου προϋπολογισμού του Δήμου Δωδώνης, την οποία ενέκρινε και εισηγήθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με δια ζώσης παρουσία των μελών της, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πίστωση για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος που θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων για covid-19. Μετέπειτα, ο συγκεκριμένος χώρος του Κέντρου Υγείας, θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ως εμβολιαστικό κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει και το περιφερειακό ιατρείο Ρωμανού, του Δήμου Δωδώνης.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιλαμβάνει και την απόδοση ενίσχυσης στους δικαιούχους πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου του 2020, δημότες των Κοινοτήτων Σεριζιανών και Παλαιοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Λάκκας Σουλίου, βάσει της Υπουργικής απόφασης 7333/3-11-20 (ΥΠΕΣ).

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε αιτήματα δημοτών για την παραχώρηση εκτάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αγροτο-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.