ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – Χωρίς υποδείξεις η ψήφος την Κυριακή

Πολιτική

Σε ψήφο κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών αποφάσισε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» ενώ η τα «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» καλούν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν χωρίς κατεύθυνση.

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» παρέλαβε και μελέτησε τις απαντήσεις των Παρατάξεων που θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών, σχετικά με τα θέματα που έθεσε ως πλέον σημαντικά για τη νέα Δημοτική Αρχή. Αν και υπάρχει σύγκλιση απόψεων και με τις δύο παρατάξεις καμία δεν δεσμεύτηκε σαφώς για το χρονοδιάγραμμα με αποτέλεσμα τα «Γιάννενα Τώρα» να καταλήξουν να καλέσουν τους ψηφοφόρους τους σε ψήφο κατά συνείδηση.

«Διαπιστώνουμε ότι και οι δύο Παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, συμφωνούν κατ’ αρχήν ότι τα θέματα λίμνης, τελών και καθαριότητας, αποτελούν και γι αυτές βασικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως.

Όμως, σε καμιά από τις δύο απαντήσεις δεν υπάρχει σαφής δέσμευση για τοχρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων, όπως ζητούσαμε με την επιστολή μας.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Παράταξή μας, αποτελούμενη από ελεύθερα σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, μετά από συνεδρίαση, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη και τους φίλους της να ψηφίσουν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής κατά συνείδηση», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους», σημειώνουν.

Από την άλλη πλευρά, τα «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν χωρίς υποδείξουν.

«Δέσμευσή μας, η παρουσία της παράταξής μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στη κοινωνία, ώστε να διασφαλίζεται η λήψη των καλύτερων αποφάσεων σύμφωνα με τις αρχές και τις θέσεις μας για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση του δημότη.

Οι ενεργοί πολίτες που συντάχθηκαν μαζί μας και ψήφισαν το συνδυασμό μας, είναι σε θέση, χωρίς υποδείξεις, να σκεφτούν και να αντιμετωπίσουν την νέα εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με γνώμονα τις αρχές και το πρόγραμμά μας», υπογραμμίζουν.