Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ

Οικονομία

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ που ενέκρινε η κυβέρνηση ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω του κορωνοϊού.

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, ξεκινά η πρώτη φάση της καταβολής του έκτακτου επιδόματος, η οποία και θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο, 16 και 17 Απριλίου αντίστοιχα για τους δικαιούχους.

Η πλατφόρμα για το επίδομα αναμένεται να ανοίξει εκ νέου μετά τις 20 Απριλίου και για διάστημα λίγων ημερών, προκειμένου να υποβληθούν οι νέες αιτήσεις, από δικαιούχους, που δεν είχαν κάνει δήλωση κατά την πρώτη φάση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η δεύτερη φάση της καταβολής του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει στις 25, 26 και 27 Απριλίου όπου και θα πραγματοποιηθεί με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ, του κάθε δικαιούχου.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί το ότι κανείς δικαιούχος δεν θα χάσει τη δυνατότητα υποβολής της αίτησής, Ωστόσο, και αυτό να συμβεί η πληρωμή θα μετατεθεί μια εβδομάδα αργότερα».

Η τρίτη και τελευταία φάση της καταβολής των 800 ευρώ θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται δε, ότι αύριο Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα πρώτα 400 ευρώ από τα συνολικά 600 ευρώ για την στήριξη επαγγελματιών των έξι επιστημονικών κλάδων.