Ζωηρό το ενδιαφέρον για το Πάρκο Τεχνολογίας

Νέα

Ήδη τραβά την προσοχή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τεχνολογικών εταιρειών

Σάρκα και οστά παίρνει σιγά σιγά η δημιουργία Πάρκου Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα, ειδικά μετά την απόφαση παραχώρησης έκτασης στην Περιφέρεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αυτόν τον σκοπό και μάλιστα δωρεάν.
Για τη λειτουργία του Πάρκου πιθανό είναι να συσταθεί ένας φορέας στα πρότυπα μίας αναπτυξιακής εταιρείας με την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι ένας από τους βασικούς μετόχους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, η προοπτική για τη λειτουργία του Πάρκου, που σε πλήρη ανάπτυξη υπολογίζεται ότι θα φιλοξενεί επιχειρήσεις που θα απασχολούν έως και 1500 εργαζόμενους, προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον οικονομικών παραγόντων του τραπεζικού τομέα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο Αλ. Καχριμάνης ήδη η Τράπεζα Ηπείρου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετέχει στη σύσταση της εταιρείας, τουλάχιστον με το 1/3 του κεφαλαίου που θα απαιτηθεί.
Παράλληλα όμως, πληροφορίες που επικαλείται το ITV αναφέρουν πως και άλλο πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, όπως επιβεβαίωσε ο Αλ. Καχριμάνης, ότι εκτός από τις εταιρείες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Γιάννενα και που θα μετεγκατασταθούν στο Πάρκο, στο μεσοδιάστημα από τις αρχές του 2020 μέχρι και την Παρασκευή είχεδ εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες που κινούνται στο ίδιο αντικείμενο.
«Είναι μεγάλη η ευθύνη και το άγχος για να προχωρήσει γρήγορα η υπόθεση αυτή, αλλά παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να ακούμε από όλους ότι υπάρχει εξαιρετικό προσωπικό από τη Σχολή Πληροφορικής στα Γιάννενα, αλλά επίσης από την Άρτα και την Κοζάνη, στο οποίο θέλουν να επενδύσουν οι εταιρείες αυτές. Αντιλαμβάνεται καθένας τι μπορεί να σημαίνει για τα Γιάννενα και την Ήπειρο ολόκληρη η λειτουργία ενός τέτοιου Πάρκου με 1500 άτομα προσωπικό», σημείωσε ο Αλ. Καχριμάνης.

Εκτός από το ενδιαφέρον για το Πάρκο Τεχνολογίας ο Περιφερειάρχης τόνισε πως έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση εταιρειών logistics στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας.
Καταλήγοντας και αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στο πώς ξεκίνησε να υλοποιείται η πρόταση αρχικά από την εταιρεία P&I και στη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από την Team Viewer, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και τον προκάτοχό του κ. Βορίδη, προς υπηρεσιακούς παράγοντες, προς τον Πρωθυπουργό που ανέλαβε μία προσωπική δέσμευση να συμβάλλει στην απεμπλοκή των διαδικασιών αλλά πάνω απ’ όλα «σε αυτούς τους επενδυτές, που μας άνοιξαν τα μάτια για το προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή και τις δυνατότητες που έχουμε να φτιάξουμε ένα Πάρκο πρωτοποριακό για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.