Ζητούν στήριξη και από το δήμο Ιωαννιτών… πριν τα λουκέτα

Νέα

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους Εμπορικούς Συλλόγους η χθεσινή και ο Εμπορικός Σύλλογος μαζί με άλλα επαγγελματικά σωματεία διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό Δημαρχείο.
Οι έμποροι είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα στον οποίο και έθεσαν τα αιτήματα και ζήτησαν στήριξη των εμπόρων της πόλης πριν πέσουν τα λουκέτα!
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης κάλεσε τους εμπόρους να αντιδράσουν και να ζητήσουν στήριξη πριν να είναι αργά για τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Όπως ανέφερε, το βασικό αίτημα είναι η επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο με όριο τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
Επιπλέον οι Εμπορικοί Σύλλογοι διεκδικούν για τα μέλη τους τα εξής:
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
-Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
-Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη.
-Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη.
-Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Δημήτρης Τασούλας αναφέρθηκε στη στάση του προεδρείου της Ομοσπονδίας την οποία και καταδίκασε δημόσια ενώ κάλεσε όλους τους εμπόρους και τα μέλη της ΟΕΒΕ να αντιδράσουν καθώς μόνο με αγώνες, όπως χαρακτηριστικά είπε, κερδίζονται τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.