ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ – Την αλήθεια ζητούν οι γονείς του σπουδαστή

Νέα

Η εκδίκαση της υπόθεσης της εξαφάνισης και του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκίνησε την Τρίτη με τις καταθέσεις των γονέων, της αδερφής και μιας συμφοιτήτριας του άτυχου νέου, χωρίς όμως να προστεθεί κάτι που θα βοηθούσε να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.
Οι καταθέσεις των γονέων του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένες με τον πατέρα του να κάνει λόγο στην αναζήτηση των λόγων και των προσώπων που οδήγησαν τον γιο του στο θάνατο.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Γιακουμάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, χαρακτήρισε «μαγαζί με ανήθικους» τη Γαλακτοκομική, εξηγώντας ότι απέκρυψαν όσα γίνονταν σε βάρος του παιδιού τους, τα οποία άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια πολύ αργότερα.
«Θέλω να μάθω γιατί έχασα το γιο μου. Οι γονείς μου με δίδαξαν φιλία, αξιοπρέπεια και σεβασμό. Τους πρώτους που πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω για το Βαγγέλη ήταν αυτοί που ήξερα ότι είναι φίλοι. Αν έτσι όμως πράττουν οι φίλοι, εγώ δεν έχω κανέναν. Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έγιναν μειονεκτήματα για τους ανθρώπους;
Ούτε προσποιήθηκα, ούτε προσποιούμαι, ούτε θέλω να δικάσω και να καταδικάσω κανέναν. Εκείνο που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι γινόταν πράγματα σε βάρος του παιδιού μου κατ’ εξακολούθηση», ήταν μερικές μόνο από τις αναφορές του πατέρα.
Νωρίτερα η μητέρα του Βαγγέλη, Ελένη χαρακτήρισε «στόχο» της παρέας των κρητικών το παιδί της, «για να περνούν την ώρα τους».
Ακολούθησαν δύο ακόμη καταθέσεις της αδελφής του Βαγγέλη και μίας από τις μάρτυρες που σπούδαζε στη σχολή την ίδια περίοδο.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Τετάρτη, όπου έχουν κληθεί να παραστούν και άλλοι 12 μάρτυρες, ενώ διέταξε την βίαιη προσαγωγή δύο ακόμη βασικών μαρτύρων, που όπως και στην προηγούμενη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έτσι και χθες δεν έδωσαν το «παρών».