Αίσιο τέλος στην υπόθεση πλαστογραφίας της καθαρίστριας

Νέα
  • Μειώθηκε στο ελάχιστο δυνατό η ποινή της

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην καθαρίστρια του ΠΓΝΙ Δήμητρα Κλιάφα, που είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο του δημοτικού, ώστε να καταφέρει να προσληφθεί στο Νοσοκομείο ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Το Εφετείο αναγνώρισε στην κα. Κλιάφα τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, το λευκό ποινικό μητρώο και την υπέρβαση της εύλογης διάρκειας της διαδικασίας μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό την ποινή φυλάκισής των οχτώ ετών κάθειρξης που αρχικά της επιβληθεί.
Η ίδια η κα. Κλιάφα αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης χαρακτήρισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, ως μία «κακή ανάμνηση» το διάστημα της ακροαματικής διαδικασίας από το πρωτόδικο δικαστήριο, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το συνήγορο υπεράσπισης, την οικογένεια και τους συναδέλφους της όπως και την τοπική κοινωνία, που στάθηκε στο πλευρό της.
Στην απολογία της η κα Κλιάφα υποστήριξε ότι μοναδικό κίνητρο που την ώθησε να ενεργήσει με τον τρόπο αυτό ήταν τα δραματικά οικονομικά προβλήματα και η διάθεσή της να αναζητήσει κάθε πρόσφορο τρόπο για να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Βασ. Καραβίδας χαρακτήρισε κατ’ εξοχήν θετικό το αποτέλεσμα της δίκης και επέμεινε στο ότι το άδικο τιμωρήθηκε, αλλά το δικαστήριο έκρινε ορθώς ότι υπάρχουν άλλες παράμετροι που οδηγούν σε ασφαλέστερη κρίση.
«Μία κρίση συμβατή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Γ. Πρέντζας μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, που κατέθεσε στο δικαστήριο χαρακτήρισε σκληρή και υπερβολική την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο των Ιωαννίνων.
«Η κομβική έννοια του αδικήματος ήταν το κίνητρο και το δεύτερο ήταν το αποτέλεσμα, που δεν απέφερε πλουτισμό στην καθαρίστρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.