Ξεκινούν από Πυρσινέλλα και συνεχίζουν

Νέα

Για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την οδό Πυρσινέλλα ρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Ιωαννιτών κ. Γιώργος Αρλέτος.

Ο δρόμος έκλεισε την Κυριακή προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης και να αποκατασταθούν από τον ανάδοχο προβλήματα που είχαν να κάνουν με την εκτέλεση του έργου σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Ο κ. Αρλέτος ανέφερε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι κακοτεχνίες και ο δρόμος θα αποδοθεί σύμφωνα με όσα ορίζει η αρχική σύμβαση του έργου.

«Πήραμε την απόφαση να κλείσει ο δρόμος την Κυριακή ώστε να μην δημιουργήσουμε επιπλέον προβλήματα στην κίνηση των οδηγών αλλά και των πεζών.

Θα αποκαταστήσει ο εργολάβος όλα  που υπήρχαν όπως άλλωστε ορίζει η σύμβαση του έργου», τόνισε μεταξύ άλλων  ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα έργα που αφορούν  παρεμβάσεις σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Παρεμβάσεις σε κομβικούς δρόμους

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι οι δρόμοι της πόλης έχουν πολλά προβλήματα και χρειάζονται παρεμβάσεις τονίζοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει έργο το οποίο έχει ανακοινωθεί και αφορά παρεμβάσεις σε πολλά σημεία. Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμύρια ευρώ που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε οδούς που βρίσκονται στην «καρδιά» του αστικού ιστού.

«Σκοπός είναι η διασύνδεση των πεζοδρομήσεων με τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρομίων με διαπλατύνσεις αλλά και δημιουργία νέων διαβάσεων όπως και η απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων», τόνισε ο κ. Αρλέτος υπογραμμίζοντας ότι οι «Οι παρεμβάσεις θα αναπτυχθούν στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, στην προέκταση της Χαριλάου Τρικούπη, τη Φώτου Τζαβέλα, τη Ν. Μπότσαρη, την Κ. Φρόντζου και τη Δαγκλή».

Είναι έργα που θα δώσουν λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα υπογράμμισε ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους πεζούς σύμφωνα και με τον σχεδιασμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε και για τις αλλαγές που αφορούν στην οδό 28ης Οκτωβρίου, καθώς μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με παράλληλη κατάργηση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου «είναι αναγκαίες αυτές οι παρεμβάσεις καθώς τα πεζοδρόμια είναι στενά και με δυσκολία μπορούν να κινηθούν οι πεζοί που χρειάζεται πολλές φορές να ανεβοκατέβουν για να μπορέσουν να κινηθούν και βρίσκονται να περπατούν μέσα στο δρόμο», είπε.

Τέλος, αναφορικά με το εάν υπάρχει συνεννόηση με άλλες υπηρεσίες ώστε οι παρεμβάσεις να πιάσουν τόπο και να μην έχουμε το γνωστό «ράβε ξήλωνε», ο κ. Αρλέτος απάντησε ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες συνεννοήσεις ενώ αναφορικά με τα έργα για το φυσικό αέριο υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι έχουν ενημερωθεί και έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στους δρόμους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ