ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν συμπληρωματικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Ήπειρο

Νέα

Οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κωνσταντίνος Μπάρκας κατέθεσαν Ερώτηση, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερωτώντας τον για την πρωτοφανή κίνηση που προέβη στη φετινή χρονιά, μέσω του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων να μην «ανοίξει» συμπληρωματικά καμία θέση στις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου.
Η απόφαση να μην ενισχυθεί η Ήπειρος με επιπλέον προσωπικό, όπως αναφέρουν, έρχεται σε αντίθεση με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της γεωγραφίας και του σημαντικού ορεινού όγκου και της παράκτιας γραμμής της, της διασυνοριακής γραμμής, των εμπορικών δρόμων και των λιμανιών της.
Επιπλέον σημειώνουν ότι στην Ερώτηση γίνεται λόγος ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ότι το αστυνομικό προσωπικό προσδοκά στις τακτικές και στις έκτακτες μετακινήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς τον τόπο συμφερόντων του. Πολλοί ένστολοι υπηρετούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες, με σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, συχνά μακριά και από τις συζύγους και τα παιδιά τους, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα μόρια για να μετακινηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους. Γίνεται φανερό επομένως, ότι η απόφαση για μηδενικές μετακινήσεις δυσχεραίνει τη λειτουργική και επιχειρησιακή εξέλιξη των αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και υπονομεύει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Ηπείρου.
O κ. Μπάρκας επισημαίνει:«Δυστυχώς, η πάγια πρότερη πρακτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να ενισχύει κάθε χρόνο τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηπείρου, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και προβλημάτων, έχει καταργηθεί.
Στον πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ. είχε τοποθετηθεί ως ύψιστη πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια. Στις προεκλογικές της εξαγγελίες έχει τονιστεί, υπέρ του δέοντος, ότι η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχυθεί τόσο πολιτικά όσο και ηθικά, προκειμένου να είναι ικανή να εκπληρώσει με επιτυχία τους επιχειρησιακούς στόχους. Οι ανακοινώσεις όμως των Αστυνομικών Ενώσεων από όλους τους νομούς της Ηπείρου, για την «καθόλα έτοιμη να κυβερνήσει» κυβέρνηση, άλλα μαρτυρούν».