Βασιλακόπουλος: Η Τρίτη και η Παρασκευή «δείχνουν» τα κρούσματα των Χριστουγέννων

Νέα

Δύσκολοι μήνες έως τον Μάρτιο

Σήμερα θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του πώς πάει η επιδημία του κορωνοϊού και πώς επηρεάστηκε από τα Χριστούγεννα, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι σήμερα θα έχουμε κανονικό αριθμό τεστ και επίσης αυτό θα επαναληφθεί την Παρασκευή. Αυτές οι δύο μέρες στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αργίες είναι κρίσιμες.

Ερωτηθείς για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και το πώς θα κυλήσουν με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκτίμησε ότι θα βγουν πολύ δύσκολα γιατί θα υπάρξει κάποια στιγμή κρύο. «Το κρύο είναι κακός σύμβουλος για τον κορωνοϊό. Θα αυξήσει τη μεταδοτικότητα και με το που η κυβέρνηση ενδώσει στις λογικές πιέσεις της κοινωνίας για άνοιγμα, με μαθηματική βεβαιότητα αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων».

«Ιδίως αν ανοίξουν πολλές δραστηριότητες και είμαστε βαθιά στον χειμώνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο», ενώ για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «ενέχει ρίσκο η 11η Ιανουαρίου και γι’ αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το lockdown, το οποίο αναμένεται, όπως κάθε lockdown, να μειώσει τα κρούσματα έτσι ώστε να εξισορροπήσει τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά το εορταστικό 10ήμερο».

Απόλυτη ασφάλεια θα υπάρχει όταν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.