Βαρύτητα στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Νέα

Δύο προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιήσουν ο δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ

Δύο ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών ξεκινούν από κοινού το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και ο δήμος Ιωαννιτών, με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ να έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία από αντίστοιχες πρωτοβουλίες που είχαν γίνει στο παρελθόν σε συνεργασία με άλλους δήμους της Ηπείρου και άλλες περιφέρειες.

Σημειώνεται πως σε συνάρτηση με την πανδημία και από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα εξαρτηθεί εάν ο τελικός αριθμός των καταρτιζόμενων θα είναι 25 ανά τμήμα (σύνολο 50) ή εάν ζητηθεί να υλοποιηθούν τα δύο προγράμματα με περιορισμένο αριθμό ωφελούμενων.

Ο διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ Αργύρης Κύρκος και αντίστοιχα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο φορέων, που θα επισφραγιστεί και επίσημα το επόμενο διάστημα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Για την διαδικασία του ολοκληρωμένου προγράμματος, θα αξιοποιηθούν και δημοτικές εκτάσεις του δήμου Ιωαννιτών, όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας, αλλά το ποιες θα επιλεγούν θα εξαρτηθεί από τους ωφελούμενους και τις περιοχές του δήμου από τις οποίες κατάγονται ή τις περιοχές στις οποίες διαμένουν.

«Αυτό που επιδιώκει ο δήμος Ιωαννιτών, είναι να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε νέους και νέες να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Το επόμενο διάστημα θα γίνει αναλυτικά η ανακοίνωση της πρόσκλησης των ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα και θα ανακοινωθούν και τα κριτήρια μοριοδότησης», ανέφερε ο κ. Βλέτσας. Ο δήμος Ιωαννιτών προτίθεται το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει και την Τράπεζα Αγροτικής Γης, διαθέτοντας δικές του εκτάσεις, για την επαγγελματική ενασχόληση νέων αγροτών.