ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στο… κόκκινο οι παραβάσεις ταχύτητας

Νέα

Ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, και μάλιστα κατά πολύ, οδηγοί που κινούνται στις σήραγγες στην Εγνατία. Δεν είναι μάλιστα σπάνιες οι παραβάσεις που καταγράφουν οι κάμερες και τα ραντάρ της Τροχαίας Ιωαννίνων με οδηγούς που φτάνουν ακόμα και ταχύτητες τόσο υψηλές όσο τα 200 χλμ. την ώρα.
Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως, παρά την επικρατούσα αντίληψη για την οδηγική συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών, συχνά είναι αλλοδαποί εκείνοι που φτάνουν αυτές τις ταχύτητες. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργου Αζέλη, αυτό συχνά οφείλεται στο ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν διαφορετικά όρια ταχύτητας.

Οι οδηγοί αποφεύγουν τις ΛΕΑ

Το τραγικό δυστύχημα πριν από 10 ημέρες στη ΛΕΑ της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα με την παράσυρση ενός οδηγού που είχε σταθμεύσει προσωρινά το όχημά του και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό, άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για το κατά πόσο γνωρίζουν οι οδηγοί το καθεστώς που ισχύει για τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.
«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι, ότι σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό οι οδηγοί αποφεύγουν να κινούνται στις ΛΕΑ, ίσως και λόγω του ότι στους αυτοκινητόδρομους της περιοχής δεν παρατηρείται τόσο μεγάλη κίνηση, ώστε να αναζητήσει ο οδηγός μία γρήγορη διέξοδο. Όμως, υπάρχουν παραβάσεις που σχετίζονται με στάση στις ΛΕΑ, ακόμη και για να απολαύσουν τη θέα, κάτι που προφανώς απαγορεύεται», ανέφερε.

Δεν υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων με τη Δημ. Αστυνομία

Στο μεταξύ, η ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Ιωαννιτών, με επιπλέον προσωπικό θέτει σε νέα βάση και τις σχέσεις με την Τροχαία Ιωαννίνων, με τον διοικητή κ. Αζέλη να γνωστοποιεί πως υπήρξε ήδη συνάντηση με τον επικεφαλής της Δημ. Αστυνομίας προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι όροι της συνεργασίας.
«Τα όρια του νομικού και θεσμικού πλαισίου για κάθε υπηρεσία είναι ευδιάκριτα και δεν υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων και ρόλων. Ειδικά αυτό που θέλουμε, είναι να υπάρχει μία συνεργασία στην κυκλοφορία εντός της πόλης και συγκεκριμένα στο θέμα των παράνομων σταθμεύσεων και στην κίνηση στους πεζόδρομους», κατέληξε ο κ. Αζέλης.