Τρίτο κρούσμα στην Ήπειρο

Νέα

Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωναϊού μετρά από χθες η Ήπειρος. Πρόκειται για έναν 70χρονο άντρα που νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο της Άρτας και που υπάρχει το ενδεχόμενο να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Ως προς την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα γίνεται καθημερινά στο εξής για τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ήπειρο, αναφέρεται ότι στο ΠΓΝΙ συνεχίζει να νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο άνδρας ασθενής που βρέθηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή, με ήπια συμπτωματολογία.
Σε κατ’ οίκον περιορισμό επίσης με ήπια συμπτώματα παραμένει η ειδικευόμενη ιατρός, ενώ αναμένονται απαντήσεις από τα αρμόδια εργαστήρια για ύποπτα κρούσματα σε δείγματα που έχουν σταλεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Δείγματα έχουν σταλεί επίσης και συγκεκριμένα 10 στον αριθμό από το νοσοκομείο Χατζηκώστα για τα οποία αναμένονται απαντήσεις.
Στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ απάντηση αναμένεται και για ένα δείγμα από ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Εντός δεκαημέρου η μονάδα εξέτασης δειγμάτων
Εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας της εργαστηριακής μονάδας εξέτασης δειγμάτων για τον κορωναϊό στο ΠΓΝΙ.
Το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το σύνολο των εργαστηρίων της χώρας είναι η έλλειψη αντιδραστηρίων, με τον διαθέσιμο αριθμό στη χώρα να υπολογίζεται σε λιγότερες από 10.000.
Για την αρχή πάντως λειτουργίας της Μονάδας στο ΠΓΝΙ έχει εξασφαλισθεί ένας αριθμός αντιδραστηρίων, που συνοδεύει βάσει της σχετικής σύμβασης την προμήθεια του εξοπλισμού.