Τους ορεινούς προορισμούς κατέκλυσαν οι επισκέπτες

Νέα

Χιλιάδες επισκέπτες επέλεξαν το Μέτσοβο για να περάσουν την εορταστική περίοδο, αν και ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος. Και με αυτό εννοούμε μια χιονόπτωση που θα έδινε ώθηση στην κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα Ανηλίου και Μετσόβου.
Η πόλη του Μετσόβου πάντως, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κ. Τζαφέας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, παραμένει έτοιμη για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αλλά και τους διερχόμενους που την επιλέγουν για μία ολιγόωρη στάση.

Γεμάτο επισκέπτες και το Ζαγόρι
Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες για την εποχή, χωρίς χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις αλλά μόνο με τον ισχυρό παγετό να δημιουργεί κάποια προβλήματα στις μετακινήσεις βοήθησαν στο να καταγραφούν υψηλά ποσοστά στις πληρότητες των καταλυμάτων και στο δήμο Ζαγορίου.
Ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος μετέφερε την ικανοποίηση των επαγγελματιών του τουρισμού στα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης από την αυξημένη επισκεψιμότητα, που είχε σαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τα νησιά του Αιγαίου.

Κόνιτσα: μεγάλη κίνηση παρά τις ελλείψεις
Ικανοποιητικές πληρότητες τις ημέρες των εορτών κατέγραψε και η Κόνιτσα με τη σειρά της, αν και αποτελεί μία από τις «αδικημένες» περιοχές των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα τις ημέρες των Χριστουγέννων σε συνδυασμό και με το τουρνουά Χάντμπολ που έγινε θεσμός πλέον και φέρνει εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς για ένα τετραήμερο στην περιοχή, οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, οι πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να φέρουν την περιοχή σε τέτοιο σημείο που να θεωρείται ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα επόμενα χρόνια.
«Έχουν γίνει πολλά λάθη διαχρονικά στην περιοχή και από τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να μην έχει η Κόνιτσα ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα Λαογραφικό Μουσείο και να μην υπάρχει διασύνδεση των υφιστάμενων μνημείων, με τα πακέτα των τουριστικών γραφείων. Λειτουργεί το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ενώ δεν έχουν αξιοποιηθεί τα αξιόλογα μουσουλμανικά μνημεία, που είναι μέρος της ιστορίας μας. Οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να ξεπεράσουμε κάποια σύνδρομα που μας κράτησαν πίσω», ανέφερε ο κ. Εξάρχου που προανήγγειλε και θετικές εξελίξεις το 2020 σχετικά με την λειτουργία του Μουσείου Μαστόρων της Πέτρας στην Πυρσόγιαννη.