Τήρηση των μέτρων για να μείνει ανοικτή η αγορά

Νέα

Προβληματισμό για το κατά πόσο η επαναλειτουργία της αγοράς θα λειτουργήσει «ανώδυνα» επιτρέποντας και περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ή θα οδηγήσει σε νέους περιορισμούς

Προβληματισμό για το κατά πόσο η επαναλειτουργία της αγοράς θα λειτουργήσει «ανώδυνα» επιτρέποντας και περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ή θα οδηγήσει σε νέους περιορισμούς αν αποτυπωθεί αρνητικός αντίκτυπος στην επιδημιολογική εικόνα, προκαλούν εικόνες συνωστισμού από μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες όπου περιμένουν σε ουρές μέχρι να φτάσει η σειρά τους και να εξυπηρετηθούν.

Για την επανεκκίνηση της αγοράς ρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας. Ο κ. Νταλαμάγκας υποστήριξε ότι υπήρξε κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης ξεκαθαρίζοντας ότι από πλευράς σχεδόν της πλειοψηφίας των εμπόρων τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο πρώην πρόεδρος κάλεσε και τους καταναλωτές να παραμείνουν προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων και να τα ακολουθούν ώστε να μην βρεθούν οι έμποροι για ακόμη μια φορά με κλειστά τα καταστήματά τους!
«Υπάρχουν διαθέσιμα είδη και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να βρουν και να αγοράσουν τα προϊόντα που θέλουν. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος και συνωστισμός. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για μεγάλη περίοδο. Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τα μέτρα για να μείνει ανοικτό το λιανεμπόριο» είπε ο κ. Νταλαμάγκας προτρέποντας όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά.

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωναϊού στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.
Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.
Τέλος, σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία που είδαν την δημοσιότητα, τις πρώτες ημέρες της επαναλειτουργίας των καταστημάτων, οι περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν την περίοδο των εκπτώσεων για να αποκτήσουν «επώνυμες» φίρμες ένδυσης, υπόδησης, αθλητικών ειδών, καλλυντικών, δερμάτινων αξεσουάρ και άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ