Τι ακριβώς είναι τα αμορτισέρ;

Νέα

Αμορτισέρ είναι συσκευές που μοιάζουν με σιφώνια και λειτουργούν με νερό (λάδι) και βοηθούν στον έλεγχο της επίδρασης και της ανάπτυξης της αναπήδησης των ελατηρίων και της ανάρτησης του οχήματός σας. Παράλληλα με την εξομάλυνση των χτυπημάτων και των κραδασμών, η κρίσιμη δουλειά της προστασίας είναι να εγγυάται ότι τα ελαστικά του οχήματος παραμένουν σταθερά σε επαφή με το οδόστρωμα, που εγγυάται τον ασφαλέστερο έλεγχο και την επιβράδυνση της αντίδρασης του αυτοκινήτου σας. Όταν ένα όχημα προσκρούει σε ένα ατυχές εμπόδιο, το αποτέλεσμα ωθεί τον τροχό προς τα πάνω. Σε ένα άκαμπτο όχημα χωρίς πλαίσιο ανάρτησης, αυτό σημαίνει ότι η δύναμη της πρόσκρουσης στέλνεται κατευθείαν στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να τρανταχτεί πολύ. Και όχι μόνο αυτό, το φαινόμενο μπορεί επίσης να προκαλέσει μια κίνηση skipping κατά την οποία τα ελαστικά χάνουν την επαφή με το δρόμο, πράγμα που σημαίνει λιγότερο έλεγχο για τον οδηγό.

Το πρότυπο δραστηριότητας των αμορτισέρ

Βασικά, οι διασφαλίσεις ολοκληρώνουν δύο πράγματα. Εκτός από τον έλεγχο της ανάπτυξης των ελατηρίων και της ανάρτησης, οι ασφαλιστικές δικλείδες διατηρούν επίσης τα ελαστικά σας σε συνεχή επαφή με το έδαφος. Πολύ ακίνητη ή κινούμενη, η βασική επιφάνεια των ελαστικών σας είναι το κύριο κομμάτι του οχήματός σας που έρχεται σε επαφή με τον δρόμο. Κάθε φορά που η επαφή ενός ελαστικού με το έδαφος διακόπτεται ή μειώνεται, η ικανότητά σας να οδηγείτε, να κατευθύνετε και να φρενάρετε τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο. Παρά την επικρατούσα αντίληψη, οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν διατηρούν τη βαρύτητα ενός οχήματος. Οι ασφαλιστικές δικλείδες κλονισμού λειτουργούν λαμβάνοντας την ενέργεια του κινητήρα (ανάπτυξη) της ανάρτησης και μετατρέποντάς την πλήρως σε πυρηνική ενέργεια (θερμότητα), η οποία στη συνέχεια διασκορπίζεται στο περιβάλλον μέσω του στοιχείου του εμπορίου έντασης.

Εικόνα αμορτισέρ από την τοποθεσία autodoc.gr

Ανάλυση και παράγοντες διάσπασης

Για να ολοκληρώσετε αυτή τη δοκιμή, αφήστε το όχημά σας και σπρώξτε το βάρος του σώματός σας στο μπροστινό άκρο του οχήματος πολλές φορές. Όταν αποφορτιστείτε από αυτή την ένταση και παρατηρήσετε ότι το όχημά σας συνεχίζει να αναπηδά πολλές φορές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρέπει να αντικατασταθούν οι δικλείδες ασφαλείας σας.Οι ασφαλιστικές δικλείδες αυτοκινήτων είναι απαραίτητες για την ανάρτηση κάθε οχήματος. Το κύριο καθήκον τους είναι να εγγυώνται την ομαλή και ευχάριστη ανάπτυξη του οχήματος σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου.

Φυσιολογικοί λόγοι απογοήτευσης από την ασφάλεια. Η αποτυχία του αμορτισέρ μπορεί να ταξινομηθεί σε 3 τομείς: Υπάρχει διαρροή στο σύστημα. Η δόνηση του τιμονιού. Η ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών. Υπερβολικές αναπηδήσεις, εκτροπές και βουτιές. Μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης

διαστήματα μεταξύ των αντικαταστάσεων των αμορτισέρ

Ορισμένοι κατασκευαστές ασφαλιστικών συστημάτων λένε ότι πρέπει να τα αντικαταστήσετε στα 50.000 μίλια, αλλά αυτό είναι περισσότερο προς όφελός τους παρά προς όφελός σας. Η εξέταση των αμορτισέρ και των εξαρτημάτων της ανάρτησης στα 40.000 ή 50.000 μίλια, και στη συνέχεια κάθε χρόνο από εκείνο το σημείο και μετά, είναι μια ανώτερη σκέψη.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν τα αμορτισέρ έχουν φθαρεί;

  • Διασφαλίσεις διαρροής. Αυτό είναι πιθανότατα το πιο γνωστό σημάδι ότι τα αμορτισέρ σας έχουν πυροβοληθεί, και είναι απλό να το αναγνωρίσετε. …
  • Λάστιχα. …
  • Απαίσιες δονήσεις. …
  • Χρειάζεται περισσότερος χρόνος. …
  • Στροφή, βύθιση και αναχώρηση. …
  • Θόρυβος και θόρυβος. …
  • Ανώμαλες διαδρομές.

 

 

Πηγή πληροφοριών: