Θετικοί οιωνοί για τον τουρισμό της Ηπείρου

Νέα

Με αισιόδοξα μηνύματα για την μετά-covid τουριστική περίοδο της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά, η 23η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι» στη Λευκωσία της Κύπρου

Με αισιόδοξα μηνύματα για την μετά-covid τουριστική περίοδο της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε την Πρωτομαγιά, η 23η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Ταξίδι» στη Λευκωσία της Κύπρου, στην οποία συμμετείχε για μια ακόμη μια χρονιά, με δικό της Περίπτερο η Περιφέρεια Ηπείρου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ και με τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών.

Η τουριστική αγορά της Ηπείρου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις βασικές στοχεύσεις της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας με αποτελέσματα, ενώ το φετινό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης, ήταν η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην έκθεση και ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ έντονη ήταν η διάθεση πολλών εξ αυτών να προγραμματίσουν επισκέψεις σε περιοχές της.

Από τους επισκέπτες και τις συζητήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Ηπείρου, αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν για επισκέπτες από την Κύπρο, χάρη στον εξαιρετικό συνδυασμό του παραθαλάσσιου «μετώπου» με το ορεινό ανάγλυφο, που έχει καταστήσει την Ήπειρο ως έναν αναγνωρισμένο προορισμό στο σύνολό του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος έχει και ο σημαντικός αριθμός Κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που αποτελεί έναν καλό «πρεσβευτή» για τις ομορφιές του τόπου.

Συναντήσεις με φόντο την προώθηση του τουρισμού

Ενθαρρυντικά ήταν και τα μηνύματα από τις προγραμματισμένες επαφές των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου με επιχειρηματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην προώθηση των Κυπρίων επισκεπτών. Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τον executive chairman του οργανισμού Top Kinisis κ. Άκη Κελεπέση και την αντιπρόεδρο κ. Έλενα Τάνου που ήδη έχουν προγραμματίσει τουριστικά πακέτα για την παραθαλάσσια Ήπειρο, αρχικά με την Tus και την Cyprus ενώ σε λίγο καιρό θα αρχίσει η προώθηση επισκεπτών και στην ορεινή Ήπειρο, στις οποίες θα αρχίσουν να περιλαμβάνονται και τα Τζουμέρκα.

Σε κάτι ανάλογο για την  παραθαλάσσια και ορεινή Ήπειρο στοχεύουν και ενέργειες που προγραμματίζει ο ΕΟΤ Κύπρου και συζητήθηκε η πρόταση κατά τις επαφές με τον Διευθυντή του κ. Πέτρο Σαγάνα. Πέραν αυτών, στις ενδιαφέρουσες επαφές ήταν εκείνη με την  chief commercial officer της Cyprus Airways κα Madonna Hoyek η οποία μετέφερε το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας για να εντάξει την Ήπειρο -με προϋποθέσεις φυσικά-  στα δρομολόγιά της.

Μεταξύ των επισήμων που επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ο οποίος εκπροσώπησε την κυπριακή κυβέρνηση, ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, που εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου κ.α.

Σημειώνεται πως υπεύθυνοι οργάνωσης και λειτουργίας του Περιπτέρου ήταν τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας ( Τμήμα Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος) και Κώστας Χριστοδούλου ( Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού). Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Aθλητισμού και Απασχόλησης κ. Χάρης Λαζάνης.

Τέλος, την αποστολή του δήμου Ιωαννιτών, που ήταν και ο μόνος που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση, αποτελούσαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Γεώργιος Λώλης, η προϊσταμένη Τουρισμού κ. Ελένη Μπασογιάννη και ο αν. προϊστάμενος κ. Αιμίλιος Νέος.