Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Νέα

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωναϊού στη χώρα καθώς 170 επιπλέον κρούσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας. Από τα 134 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 14 με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα, στην Ήπειρο, ο ΕΟΔΥ, έδωσε τέσσερα επιβαβειωμένα κρούσματα, από 2 στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
Αναλυτικότερα για τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:
-27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-51 κρούσματα από την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
– 1 στην Π.Ε. Έβρου
– 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 1 στην Π.Ε Ηλείας
– 1 στην Π.Ε Ημαθίας
– 4 στην Π.Ε Ηρακλείου
– 1 στην Π.Ε Ιωαννίνων
– 2 στην Π.Ε Καβάλας
– 2 στην Π.Ε Καρδίτσας
– 2 στην Π.Ε Καστοριάς
– 15 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
– 5 στην Π.Ε Κυκλάδων
– 1 στην Π.Ε Λασιθίου
– 3 στην Π.Ε Λέσβου
– 1 στην Π.Ε Μαγνησίας
– 2 στην Π.Ε Μεσσηνίας
– 4 στην Π.Ε Πέλλας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 3 στην Π.Ε Πιερίας
– 1 στην Π.Ε Πρέβεζας
– 1 στην Π.Ε Ροδόπης
– 1 στην Π.Ε Σερρών
– 2 στην Π.Ε. Τρικάλων
– 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
– 3 στην Π.Ε Χανίων
– 1 στην Π.Ε Χίος
– 5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ζητούν διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων οι αστυνομικοί

Επί ποδός η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων καθώς αστυνομικός βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στην Covid-19.
Ο αστυνομικός εμφάνισε ήπια συμπτώματα και απευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη σε τεστ.
Το αποτέλεσμα έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωανννίνων.

Από εκεί και έπειτα ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και ενημερώθηκε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
Η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη καθώς και οι σχετικές απολυμάνσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανέστης Κωνσταντινίδης μιλώντας τηλεφωνικά στο Itv στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής και στους αστυνομικούς των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους υγειονομικούς. Πιο συγκεκριμένα ζητούν την διενέργεια τεστ σε όσους αστυνομικούς επιστρέφουν από άδεια ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.
Την επιστολή τους απευθύνουν τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφορμή αποτελούν τα κρούσματα που σημειώνονται μεταξύ των αστυνομικών κυρίως σε υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος αλλά και μεμονωμένα σε όλη την χώρα.
«Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία προκαλεί την έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους συναδέλφους μας και πρέπει άμεσα από πλευράς των αρμόδιων να υπάρξουν τα αντίστοιχα αντανακλαστικά προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης που αναφέρει ότι έχουν στείλει σχετική επιστολή και ζητούν την έκδοση εγκυκλίου για το αστυνομικό προσωπικό ώστε όλοι οι αδειούχοι του Αυγούστου και όσοι επιστρέφουν από αποσπάσεις να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο. «Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι του υπηρετούν σε περιοχές υγειονομικά επιβαρημένες όπως η Λέσβος αλλά και αλλού», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης λέγοντας πως μέχρι στιγμής υπάρχει σιγή ασυρμάτου… όσον αφορά το αίτημα.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάσταση στα σύνορα της Αλβανίας και ειδικά στην Κακαβιά, υπογράμμισε ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε έπειτα και από την συνεργασία με τη γείτονα χώρα αλλά και την λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης.
Τέλος, επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωναϊού στην Ελλάδα από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.
Μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες κρίθηκε σκόπιμο να επιστρέψει η ενημέρωση που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και σε πρώτη φάση θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ