Τέλος στα capital controls, αρχή νέας εποχής!

Νέα

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την άρση των capital controls, από 1ης Σεπτεμβρίου.
Απόλυτα θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης και ο Ιωάννης Βουγιούκας Διευθύνων Σύμβουλος, για το τέλος των capital controls στην Ελλάδα.
Η άρση των capital controls ήρθε νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν οι οίκοι αξιολόγησης κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Στουρνάρα την οποία έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να ανοίξει το δρόμο για νέες επενδύσεις στη χώρα.
Η άρση των capital controls ανοίγει το δρόμο καθώς όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί κύκλοι αυτή η κίνηση αποτελεί σήμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα, επιστροφής στην κανονικότητα για την οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα δίνει το σήμα της προσέκλυσης νέων επενδύσεων και περαιτέρω αναβαθμίσεων από τους διεθνείς οίκους.

Πάνω από 240 εκ. καταθέσεις
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί καθώς έχει θετικούς οικονομικούς δείκτες ενώ το σύνολο των καταθέσεων αγγίζει τα 240 εκ. ευρώ!
Ο κ. Τσουκανέλης αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που ξεκίνησε το 2015 για να πει ότι σήμερα «η χώρα γυρίζει σελίδα και επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης καθώς αναμένεται να επιστρέψουν οι καταθέτες στις τράπεζες».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιωάννης Βουγιούκας που επεσήμανε τους θετικούς δείκτες της Τράπεζας καλώντας όλους τους Ηπειρώτες να εμπιστευτούν την δική τους τράπεζα.
Τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας αποδεικνύουν ότι η πορεία της είναι ανοδική και δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους καταθέτες.
Όσο αναφορά το άνοιγμα της Τράπεζας στην Αθήνα, με άνοιγμα καταστημάτων στην πρωτεύουσα της χώρας, οι δυο άντρες δεν το απέκλεισαν αλλά το μετέφεραν για το μέλλον.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η Επικεφαλής Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τον συμφωνημένο οδικό χάρτη».