ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ – Πρωτιές και φέτος για τους μαθητές του Νομού

Νέα

Πρώτα στα Γράμματα για ακόμη μια φορά τα Γιάννενα που επιβεβαιώνουν την καλή παράδοση στις επιτυχίες στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ.
Το αναμφίβολα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε σχολές Πανεπιστήμιων αποτυπώνεται στους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Ράπτης που ουσιαστικά ανέφερε ότι στους 1290 συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχαμε 1210 επιτυχόντες.
Όπως ανέφερε, το πρωί της Τρίτης, έγινε η αποστολή της λίστας των βάσεων από το Υπουργείο Παιδείας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση απέστειλε στα Λύκεια τις λίστες με τους κωδικούς των μαθητών που επιτυγχάνουν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.
Ο κάθε κωδικός αντιστοιχεί σε έναν μαθητή και έτσι ο ίδιος και μόνο γνωρίζει τις επιδόσεις του.
Τα αναλυτικά στοιχεία αποτυπώνουν τις επιτυχίες των παιδιών καθώς ανάμεσα στους 1.210 εισακτέους σε ΑΕΙ από τα Γιάννενα, οι 25 υποψήφιοι εισάγονται σε Ιατρικές Σχολές εκ των οποίων οι 19 στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων και οι 27 σε Νομικές Σχολές.
Από τα ΕΠΑΛ υπήρχαν 211 υποψήφιοι εκ των οποίων επιτυχόντες είναι οι 105 ποσοστό 60%. Ένας εκ των επιτυχόντων περνάει στην Ιατρική Θεσ/νικης. Οι 41 μαθητές ΕΠΑΛ εισάγοντες σε Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πτώση των βάσεων
Νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με δήλωσή της αναφέρθηκε στην καθοδική τάση με εξαίρεση κυρίως οικονομικές σχολές κυρίως σε μεγάλες περιφέρειες και τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής.
Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Κεραμέως καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές. Άνοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ