koronoios_enimerosi

Τέλος η ενημέρωση για τον κορωναϊό από την Περιφέρεια

Νέα

Η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα οδήγησε στην απόφαση να επανέλθει η ενημέρωση για τον κορωναϊό, αυτή τη φορά όμως σε εβδομαδιαία βάση.

Η ενημέρωση θα αφορά αποκλειστικά επιχειρησιακά θέματα και θα γίνεται κάθε Τρίτη από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Χωρίς ενημέρωση από την Περιφέρεια

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει γνωστό ότι σταματά την ενημέρωση για τα κρούσματα κορωναϊού στην περιοχή.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, υλοποιώντας κοινή απόφαση που ελήφθη στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις 17 Μαρτίου, είχε αναλάβει την υποχρέωση να εκδίδει ανακοινώσεις με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως αυτά προέκυπταν από τα στοιχεία των πέντε νοσοκομείων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, προκειμένου να ενημερώνονται υπεύθυνα οι πολίτες και να μην προκαλείται ανησυχία από την παραπληροφόρηση και τη  διάδοση  ανυπόστατων φημών.
Οι ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ως προς τα αριθμητικά δεδομένα ταυτίζονται απόλυτα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ. γεγονός που επιβεβαιώνει,  εκτός της αμεσότητας της ενημέρωσης και την εγκυρότητα της.

Από τις αρχές της εβδομάδας διαμορφώνεται πλέον μια διαφορετική κατάσταση: Έλεγχοι πραγματοποιούνται παράλληλα από ΕΟΔΥ και Νοσοκομεία και τα δείγματα – λόγω του όγκου τους- εξετάζονται άλλα στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλα εκτός Ηπείρου. Ως εκ τούτο το σύνολο των αποτελεσμάτων συγκεντρώνονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ο οποίος  είναι ο επίσημος και αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά για  την άριστη συνεργασία που υπήρχε σε όλο αυτό το διάστημα για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα στελέχη και των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ΕΟΔΥ…. πηγαινοέρχεται στα σύνορα

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο μεταξύ, πάει και έρχεται στα ελληνικά σύνορα αφού εγκαταστάθηκε πήρε δείγματα, επέστρεψε και τώρα αποχώρησε εκ’ νέου λαμβάνοντας άλλα 1000 δείγματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται και σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης και είναι αποτέλεσμα της έκδοσης της ελληνικής ΚΥΑ μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ισχύει το ίδιο καθεστώς στα ελληνοαλβανικά σύνορα παρατείνεται.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε παράταση του κλεισίματος των συνόρων μέχρι και το τέλος Ιουλίου και έτσι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους τουρίστες από την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Σερβία και την Τουρκία εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφονται στις γειτονικές χώρες.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε στην κατάσταση ζητώντας για ακόμη μια φορά να ισχύσει για τα σύνορα με την Αλβανία ό,τι ισχύει και με τα άλλα σύνορα της χώρας και συγκεκριμένα με τον Προμαχώνα.

Ο κ. Γρίβας κάλεσε τους υπεύθυνους φορείς, δηλαδή ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία να αναλάβουν την ευθύνη για τα σύνορα λέγοντας ότι δεν μπορεί να ισχύουν διαφορετικά πράγματα στον Προμαχώνα και διαφορετικά στην Κακαβιά.
Επίσης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν και βγαίνουν από τα σύνορα της Αλβανίας είναι μεγάλος υπογραμμίζοντας ότι η απαγόρευση ισχύει στην πραγματικότητα μόνο για λίγες ομάδες ατόμων.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ