Τέλος η αγωνία για χιλιάδες μαθητές

Νέα

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμοί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι κάνοντας αναζήτηση και πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες ενημερώθηκαν για την απόδοσή τους ενώ οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όπου φοιτούν.

Διευκρινίζεται ότι στις καταστάσεις περιέχεται μόνο ο κωδικός κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Παράλληλα, εφόσον είχαν επιλέξει αυτή την επιλογή, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Περίπου 100.000 μαθητές έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στις φετινές πανελλαδικές. Όπως συμβαίνει ετησίως, ο αριθμός όσων προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα θα είναι μικρότερος. Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 διατίθενται 68.394 θέσεις στα πανεπιστήμια. Σε αυτές τις θέσεις θα προστεθούν οι περίπου 2.000 στις παραγωγικές σχολές (Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, Εμπορικού Ναυτικού). Ωστόσο, εκτιμάται ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα καλυφθούν λίγο περισσότερες από τις 60.000 θέσεις.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ