Ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα  

Νέα

Μία ολοκληρωμένη εικόνα του τουριστικού προορισμού των Ιωαννίνων, με ποικιλόμορφες εμπειρίες, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που ειδικεύονται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και τη γαστρονομία, κατά τη διαμονή τους στην πόλη.

Με οδηγό τους πιστοποιημένο ξεναγό, οι προσκεκλημένοι του δήμου Ιωαννιτών,  περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο, τα γραφικά σοκάκια του κάστρου αλλά και στους σύγχρονους πεζόδρομους κι επισκέφτηκαν την Μητρόπολη, οθωμανικά μνημεία και την Εβραϊκή Συναγωγή, γνωρίζοντας την έντονη πολυπολιτισμική ταυτότητα του τόπου.

Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιτς Καλέ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας κι εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικά φυσικά επιτεύγματα, τις αξιοθαύμαστες αποχρώσεις και την εκπληκτική τοποθεσία του Σπηλαίου Περάματος, απήλαυσαν βόλτα στο νησί, όπου επισκέφθηκαν και το Μουσείο του Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου, τα μοναστήρια Φιλανθρωπηνών και Ντίλιου, ενώ γνωρίστηκαν με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ιδιαίτερη θέση στο απαραίτητα απαιτητικό πρόγραμμα άμεσων βιωμάτων, που οργάνωσε η εταιρία Wise ram με τη συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του δήμου, είχε και η γαστρονομία. Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν ξεχωριστά εστιατόρια της πόλης, δοκίμασαν εκλεκτά τοπικά πιάτα, κρασιά και τσίπουρο, συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες και τους σεφ για τη νέα μαγειρική έκφραση της πόλης. Κατά την επίσκεψη τους μάλιστα στο νησί, τούς περίμενε μία έκπληξη, καθώς νέοι σεφ μαγείρεψαν μαζί τις καραβίδες της λίμνης. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε μαθήματα παρασκευής νόστιμων παραδοσιακών φαγητών και συμβουλών για την εκτέλεση αυθεντικών συνταγών, όπως κασιόπιτα και «άνοιγμα» φύλλου για πίτες. Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία ευχάριστη βόλτα γύρω από τη λίμνη με ηλεκτρικά ποδήλατα.