Τα led πάνε στην Οικονομική επιτροπή

Νέα

Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν περισσότερα… Ο λόγος για τα «πολύπαθα» led που προκάλεσαν δημόσιες διαμάχες εντός και εκτός δημαρχείου. Στοιχεία, αριθμοί, διαξιφισμοί και πολλά άλλα συνόδευσαν την αλλαγή φωτισμού ενώ το δημοτικό συμβούλιο δεν προχώρησε και «πάγωσε» το θέμα!

Εν τέλει, η Οικονομική Επιτροπή είναι εκείνη που θα δώσει τη λύση μιας και το ζήτημα θα τεθεί εκεί για να ληφθούν και οι αποφάσεις. Ουσιαστικά, η επιτροπή αναμένεται να δώσει «led» φως και να προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης με την περιφέρεια Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη μία το μεσημέρι. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 45 συνολικά θέματα, με αρκετά από αυτά να αφορούν σε εγκρίσεις δημοπράτησης σημαντικών έργων για την πόλη. Η Οικονομική Επιτροπή παράλληλα θα αποφασίσει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης όπως και για την υδροδότηση της Αμπελιάς και του Επισκοπικού.

Η αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Νατάσσα Τύρου – Ούζα προανήγγειλε την συνεδρίαση λέγοντας ότι η οικονομική επιτροπή θα συνεδριάσει και για αυτό το ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις καθώς η αντιπολίτευση έχει εκφράσει ενστάσεις για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.
«Θα συζητηθεί το θέμα και θα προχωρήσουμε στην σύναψη προγραμματικής με την Περιφέρεια Ηπείρου. Εφόσον, δεν καταφέραμε να πείσουμε την αντιπολίτευση για το σημαντικό αυτό ζήτημα που θα έχει όφελος για τους πολίτες θα έρθει στην οικονομική επιτροπή για να προχωρήσουμε. Από εκεί και μετά θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες με διαφάνεια», είπε μεταξύ άλλων η κα. Νατάσσα Ουζα.

Στο μεταξύ, τα «πολύπαθα» led αναμένεται να ξαναέρθουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτή τη φορά με την κοινή πρόταση που υπογράφουν 24 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Το αίτημά τους αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την επίσπευση της ενεργειακής αναβάθμισης του αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ωρίμανση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου και με κάλυψη του κόστους από τον μηχανισμό ELENA.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Η κα. Ούζα ρωτήθηκε και για τη δράση που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Σε χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών και στα πλαίσια προγράμματος θα δίνεται η ευκαιρία σε μικρές start up επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν καινοτόμα εργαλεία για να προωθήσουν το έργο τους. Η παρουσίαση και οι δυνατότητες αυτής της συγκεκριμένης δράσης αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ