ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ – Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας!

Νέα

Τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού θέλουν να βάλουν μπροστά Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου. Το μήνυμα κοινό και προς όλους: Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας!
Αυτό το μήνυμα θέλησαν να διατυπώσουν σε όλους τους τόνους και επιδίωξαν να αποκτήσουν στενή συνεργασία και ενημέρωση την οποία και θεωρούν προαπαιτούμενο του κάθε επιχειρούμενου σχεδιασμού.
Ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας αμέσως μετά τις συναντήσεις αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα αυτών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Έδωσαν τα εύσημα στον περιφερειάρχη και ανέλυσαν το πλαίσιο των ενεργειών που θα ακολουθήσουν.
Ο υπουργός κ. Χ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας σε δηλώσεις τους επισήμαναν τα εξής: «Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε εδώ με τον Υφυπουργό. Μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε από πολύ κοντά τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιφέρεια της Ηπείρου. Είναι μια Περιφέρεια στην οποία οι αρμόδιοι έχουν εργαστεί συστηματικά και εντατικά το προηγούμενο διάστημα και καταγράφονται θετικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα υπάρχουν προκλήσεις και πολλά ζητήματα που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που είναι εντεταλμένος για τα ζητήματα τουρισμού. Διαπιστώνουμε ότι η Ήπειρος έχει πολλαπλά πράγματα να προσφέρει στον φιλοξενούμενο. Αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν επικοινωνηθεί, δεν έχουν φτάσει στους ανθρώπους που θα θέλαμε ώστε να επιλέξουν να έρθουν να την επισκεφθούν. Όμως έχει γίνει μια πολύ συστηματική δουλειά από τον περιφερειάρχη τα προηγούμενα χρόνια και με αναστηλώσεις και με έργα υποδομής και με προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό. Κοινός στόχος και συμφωνία είναι το ότι εάν γίνει σοβαρή εστιασμένη και συστηματική δουλειά τα αποτελέσματα έρχονται πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα, πολλά ζητήματα μπήκαν στο τραπέζι. Είναι θέματα τα οποία θα τα δούμε αναλυτικά και διεξοδικά το επόμενο διάστημα. Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και να προσκαλέσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη να συμμετάσχει και να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του σκοπού λειτουργίας του Συμβουλίου», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.
Ο υφυπουργός στην δήλωσή του υποστήριξε ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και είπε: «Ο δικός μας στόχος είναι η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη και η Ήπειρος εμπεριέχει αυτό το στόχο. Διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν.
Είμαστε στα Ιωάννινα για να σηματοδοτήσουμε την ιδέα της πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης, μέσα από πολιτικές όπως η μετεξέλιξη των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού σε μοχλούς ανάπτυξης και στήριξης επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Στη νέα προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, με εντολή του Πρωθυπουργού, έχουμε ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
Η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να αποκτήσει ισχυρή τουριστική ταυτότητα με την επένδυση στην ποιότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», κατέληξε ο υφυπουργός.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ