«Χειροπέδες» σε 493 άτομα και κατάσχεση 78 κιλών χασίς

Νέα

Σχετικά «ήρεμος» φαίνεται πως ήταν ο Αύγουστος σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό των Αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου.

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.

Οι συλλήψεις έφτασαν τις 493 (έναντι 595 που ήταν τον Ιούλιο) με τις 317 να αφορούν παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών» (έναντι 393).

Οι υπόλοιπες συλλήψεις έχουν ως εξής: μία για ληστεία, 39 για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών», 13 για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων», 17 για κλοπές – διαρρήξεις, μία για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος», τρεις για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων», σαράντα για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες, οχτώ για ενδοοικογενειακή βία, είκοσι για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.), μία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, μία για ψευδή καταμήνυση, δύο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, μία για παράνομη βία και 29 για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.).

Ακόμη εξιχνιάστηκαν: τρεις υποθέσεις ληστείας 32 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, 29 υποθέσεις ναρκωτικών, επτά υποθέσεις απάτης, 14 υποθέσεις όπλων, πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

 

Λίγα τα ναρκωτικά αλλά πολλά τα χρήματα

Ο Ιούλιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ επιτυχημένος από τις Αστυνομικές Αρχές που είχαν εντοπίσει και κατασχέσει 313 κιλά χασίς σε σχέση με τον Αύγουστο που η αντίστοιχη ποσότητα περιορίστηκε στα 78 κιλά και 438,66 γραμμάρια. Ακόμη κατασχέθηκαν 18,76 γραμμάρια ηρωίνης, 1,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 22 ναρκωτικά χάπια, εννιά δενδρύλλια κάνναβης, έξι κυνηγετικά όπλα, τρία τυφέκια, πέντε πιστόλια, 969 φυσίγγια, 20 πυροκροτητές και τρία ανευρεθέντα οχήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε από παράνομη δραστηριότητα και φτάνει τις 17.220 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α. Τα μισά σχεδόν από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τη σύλληψη του ενός ληστή που μαζί με συνεργό του είχαν αποσπάσει πάνω από 26.000 ευρώ από τραπεζικό κατάστημα στην Πάργα.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ