Συνεχίζονται οι απώλειες στην εστίαση

Νέα

Ένα ακόμα χτύπημα μετρούν πλέον τα καταστήματα εστίασης των Ιωαννίνων με το τοπικό lockdown και την απαγόρευση λειτουργίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ δεν είχαν προλάβει ακόμη να ορθοποδήσουν μετά την καραντίνα της άνοιξης. Χαρακτηριστικό είναι πως ήδη κάποια καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο, ενώ θεωρείται βέβαιο πως τα λουκέτα θα έχουν συνέχεια.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρ. Τάτσης, που μίλησε για τη δεινή θέση που βρίσκεται η εστίαση όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά σε όλη τη χώρα.
«Είναι παράδοξο ότι στα Γιάννενα επιβλήθηκε η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα, με εκατονταπλάσια κρούσματα δεν έχει επιβληθεί κάτι ανάλογο, όμως είμαστε εδώ για να προσαρμοστούμε. Έχουμε γίνει χαμαιλέοντες, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε κάθε φορά, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέμα είναι, ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν όλοι. Πολλά καταστήματα έχουν κλείσει και άλλα τόσα ή και περισσότερα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Προτάσεις κατατέθηκαν πολλές, δυστυχώς όμως καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει επ’ αυτών από την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τάτσης.
Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα σε συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου εντός του Οκτωβρίου, θα γίνει συζήτηση για τη δεύτερη δέσμη μέτρων στήριξης από τον δήμο Ιωαννιτών, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση. Παράλληλα όμως από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προς τη Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Ηπείρου με τον κ. Τάτση να τονίζει, ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ανάλογο σύστημα με αυτό στην ΠΕ Αχαΐας, με κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων ανάλογα με το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους.
Τέλος με αφορμή τα πρόστιμα και τα λουκέτα που επιβλήθηκαν σε καταστήματα των Ιωαννίνων από την Αστυνομία, ο κ. Τάτσης έκανε λόγο για διασταλτική ερμηνεία της νομοθεσίας σε κάποιες περιπτώσεις και αυτός ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες με τη διοίκηση της Τουριστικής Αστυνομίας.