ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – Ενημερώθηκε για όλα τα θέματα της περιοχής

Νέα

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, υδατοδρόμιο αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν εν γένει με τα ζητήματα των τουριστικών καταλυμάτων τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν οι φορείς του τουρισμού με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.
Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Τα Γιάννενα έχουν γίνει προορισμός αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά για να εδραιωθεί στη σκέψη όλων ότι όλος ο Νομός μπορεί να αναπτυχθεί και να κρατήσει επισκέπτες όχι μόνο για τριήμερα αλλά για μεγαλύτερο διάστημα που άλλωστε είναι και το μεγάλο στοίχημα που έχουν θέσει οι τοπικοί φορείς.
Ο Αερολιμανάρχης Βασίλης Μητσιμάρης ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, εκπρόσωποι των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων αλλά και άλλοι φορείς, βρέθηκαν και έθεσαν ζητήματα υπόψη της ηγεσίας για να ζητήσουν να δοθούν λύσεις.
Ο Αερολιμενάρχης έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν το αεροδρόμιο και τον εξοπλισμό του είναι η εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού ώστε να μπορούν να έχουν εκτιμήσεις των καιρικών συνθηκών ενώ παρουσίασε όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τη διεύρυνση των πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών.
Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών, άλλωστε, είναι εμφανή καθώς το αεροδρόμιο είναι πια «ένα κόσμημα» και δε θυμίζει τίποτε το παρελθόν.
Ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης στις υποδομές στην προσφορά και τη ζήτηση. Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «ήρθαν προκειμένου να δώσουν μια εικόνα για το τι θέλουν να κάνουν και τι θέλουν να πετύχουν σε συνεργασία με τους φορείς. Υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να αναδειχτούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, η αυθεντικότητα, ενώ έθεσε ζήτημα εκπαίδευσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό λέγοντας «δεν μπορεί να θέλεις να είσαι στην κορυφή και να μην είσαι εκπαιδευμένος ανάλογα».
Συνεχίζοντας έθεσε και άλλα ζητήματα που έχουν καλύτερο και περισσότερο συντονισμό των ενεργειών ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την διεύρυνση των δυνατοτήτων που έχει αυτή η χώρα με πολλούς προορισμούς να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης.
Τέθηκε επίσης, ζήτημα της ερήμωσης των χωριών αλλά και της εικόνας που έχουν οι επισκέπτες όταν ξεκινούν να έρθουν σε ορεινούς προορισμούς: «Πρέπει να δοθεί έμφαση στην διατήρηση των ορεινών οικισμών» ειπώθηκε.
Επίσης δόθηκε στον υπουργό το αίτημα πιστοποίησης των οδηγών καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι οδηγοί, πράγμα που δημιουργεί ζητήματα.

Συνάντηση με το προεδρείο του Επιμελητηρίου
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στα Γιάννενα. Υπουργός και υφυπουργός ενημερώθηκαν από το προεδρείο του Επιμελητηρίου.
Δημήτρης Δημητρίου, Γιάννης Μήτσης έθεσαν τα θέματα στον υπουργό κ. Θεοχάρη και τον κ. Κόνσολα.
Ο κ. Δημητρίου έθεσε το θέμα των υποδομών που θεωρεί ότι είναι σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.
Παρόντες στην συνάντηση και δήμαρχοι της περιοχής ανάμεσα στους οποίους ο δήμαρχος Μετσόβου και Ζαγορίου, δυο από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Ηπείρου.
Ο υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν από τον κ. Δημητρίου, τον κ. Μήτση και τον κ. Παπαρούση.
Όλοι τους έθεσαν θέματα που άπτονται τόσο του επιχειρείν όσο και της βελτίωσης των υφιστάμενων πρακτικών όπως για παράδειγμα το θέμα της μείωσης των τελών διανυκτέρευσης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ