ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – «Η υπερφόρτωση του Κατσικά δεν είναι λύση»

Νέα

Την ανησυχία της εκφράζει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» για την αύξηση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται στις δομές των Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο διαχείρισης από την προηγούμενη δημοτική αρχή με δήμαρχο τον επικεφαλής της παράταξης Θωμά Μπέγκα.
«Ακριβώς επειδή κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτό το φλέγον ζήτημα στις πιο έντονες στιγμές του, γνωρίζουμε ότι η αποσυμφόρηση καταυλισμών σε περιοχές όπως η Μόρια αλλά και άλλων στα νησιά της Ελλάδας είναι αναγκαία.
Γνωρίζουμε όμως ότι η υπερφόρτωση άλλων δομών όπως αυτός του Κατσικά δεν είναι λύση, αλλά απλή μεταφορά του προβλήματος» αναφέρεται αρχικά.
Εν συνέχεια η παράταξη εξαίρει το έργο που είχε κάνει ως δημοτική αρχή σημειώνοντας τα εξής:
«Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε σε έναν πολύ δύσκολο και ευαίσθητο τομέα ότι μπορούμε όχι απλά να τα καταφέρουμε αλλά να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση.
Οι προσπάθειες μας άλλωστε αναγνωρίστηκαν από πολλούς φορείς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ο οποίος βράβευσε τον τότε Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, τονίζοντας ότι τα Ιωάννινα αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εφαρμοσμένης πολιτικής για το προσφυγικό ζήτημα. Αποκορύφωμα της αναγνώρισης των προσπαθειών και των αποτελεσμάτων αποτέλεσε η δημόσια δήλωση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χρήστου Στυλιανίδη ο οποίος δήλωσε “Ξέρουμε πως στα Ιωάννινα  γίνεται εξαιρετική δουλειά και πως τα κονδύλια στην περιοχή πιάνουν τόπο”, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη πόλη στο πλαίσιο διαλόγου με Έλληνες πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης».
Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως η μεγάλη μετακίνηση ατόμων στη περιοχή θα απορρυθμίσει τις προσπάθειες που είχαν γίνει και υπογραμμίζοντας πως η παράταξη είναι πρόθυμη να συνεισφέρει στη διαχείριση του ζητήματος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ