Συμμορφώνονται οι οδηγοί

Νέα

Στο στόχαστρο της τροχαίας πανελλαδικά μετά την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος μπαίνει η παράνομη στάθμευση σε θέσεις αναπήρων ή σε πεζοδρόμους και την κατάληψη πεζοδρομίων. Στη δράση αυτή συμμετέχει και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσαν και τα κλιμάκια της Τροχαίας που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, αλλά και ο διοικητής του Τμήματος Γ. Αζέλης σε δηλώσεις του, παρατηρείται πλέον ένα υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης των οδηγών.
Ο κ. Αζέλης απέδωσε την αλλαγή αυτή συμπεριφοράς των οδηγών και σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό συνειδητοποίησης και ανάληψης ευθύνης από τους ίδιους τους οδηγούς, αλλά παράλληλα και στο ρόλο που έπαιξε η επιβολή προστίμων και διοικητικών μέτρων.
«Η διαταγή είναι σαφής, τα πεζοδρόμια να παραδοθούν στους πεζούς και οι θέσεις στάθμευσης για τους αναπήρους να καταλαμβάνονται μόνον από όσους το δικαιούνται. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης, αφού το προηγούμενο διάστημα είχαν βεβαιωθεί πολλές παραβάσεις που προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας οδήγησης και των πινακίδων για διάστημα 60 ημερών», σημείωσε ο κ. Αζέλης.
Τέλος, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και δη στους οδηγούς να συνεργάζονται με τα όργανα της Τροχαίας και να αποφεύγουν τη διπλοστάθμευση κυρίως στις κεντρικές οδούς της πόλης.