ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑ – Πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία

Νέα

Τα οφέλη του θηλασμού είναι γνωστά και ολοένα και περισσότερες μητέρες επιλέγουν να θηλάσουν το μωρό τους προσφέροντας στο παιδί την πρώτη του τροφή ενώ ενδυναμώνουν το δέσιμο μητέρας- μωρού.
Το πρώτο σημαντικό βήμα ώστε ο Δήμος να γίνει πιο φιλικός προς το θηλασμό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, το μεσημέρι, με τα εγκαίνια του χώρου θηλασμού στο πρώην δημαρχείο του Κατσικά Ιωαννίνων.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, με την θερμή υποστήριξη της 5ης και 6ης ΤΟ.Μ.Υ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της προαγωγής του μητρικού θηλασμού, δημιούργησε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μητρικού θηλασμού και βρεφικής φροντίδας, τον πρώτο σε δημόσια υπηρεσία.
Στη χώρα μας από το 2014 η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εμπορικά κέντρα κ.ά., καθώς και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε οι μητέρες να μπορούν να αντλούν το γάλα τους.
Ο χώρος αυτός που εξοπλίστηκε πλήρως, βρίσκεται στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου και κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει το μωρό της, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.
Όλοι όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια του χώρου θηλασμού, είχαν τη δυνατότητα να δουν το νέο, καθαρό, φωτεινό και κατάλληλα διαμορφωμένο δωμάτιο, το οποίο πλέον θα καλύπτει τις ανάγκες των θηλαζουσών μαμάδων και των παιδιών τους.
Διανύουμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με σύνθημα «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε τον θηλασμό. Τώρα και για το μέλλον!». Σκοπός λοιπόν αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Στα εγκαίνια, έδωσε το «παρών» και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, η οποία στάθηκε στη σημασία προώθησης του μητρικού θηλασμού.
Από την πλευρά τους, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας και η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου στάθηκαν στην πρωτοβουλία που έγινε πράξη και εκφράζοντα την βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.
Δηλώσεις έκαναν και οι υπεύθυνες του Κέντρου που στάθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης αυτών των πρωτοβουλιών και δημιουργίας και άλλων ανάλογων χώρων εντός της πόλης των Ιωαννίνων.