Στο περίμενε… για να δουν τον υπουργό Υγείας

Νέα

Στα πολλά και άλυτα προβλήματα της δημόσιας Υγείας αναφέρεται με δήλωσή της η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαργαρίτα Κιτσανού.
Όπως ανέφερε, έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή σαν Πανελλήνιο Όργανο να έχουν μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Ωστόσο, αυτό και παρά την πάροδο των πρώτων μηνών δεν έχει…ακόμη καταστεί εφικτό και η ημερομηνία πηγαίνει από μήνα σε μήνα.
Αυτή τη φορά το ραντεβού έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου χωρίς και πάλι να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση ότι θα γίνει συνάντηση για να παρουσιαστούν τα προβλήματα και κυρίως οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε ιατρικό εξοπλισμό καθώς πολλά δημόσια νοσοκομεία έχουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και χρειάζονται αντικατάσταση. «Έχουμε χαρτογραφήσει τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και ζητάμε τον υπουργό για να τα παρουσιάσουμε και να ζητήσουμε λύσεις. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό γιατί μάλλον δεν υπάρχουν απαντήσεις για να δώσει ο υπουργός».
Τα δυο νοσοκομεία της περιοχής μας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και φυσικά ενίσχυσής τους με γιατρούς και μηχανήματα.
Η κα. Κιτσανού επικεντρώθηκε στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ που μίλησε για πρόσληψη 2000 γενικών γιατρών είπε «αυτά δεν γίνονται πουθενά… πόσο μάλλον στην Ελλάδα» θέλοντας έτσι να καυτηριάσει το μεγάλο νούμερο που μάλλον απέχει από την πραγματικότητα που έχει η χώρα μας.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ