Στο επίκεντρο το ναυάγιο στην Πύλο

Νέα

Σκληρή κριτική στην πολιτική για το μεταναστευτικό άσκησε ο επικεφαλής της ΑΡΠΗ Ζώης Γαλατάς. 

κ. Γαλατάς μίλησε για «έγκλημα» και «δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια κι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου».

Όπως είπε μεταξύ άλλων «Το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί η χρησιμοποίηση των πιο μακρινών κι επικίνδυνων θαλάσσιων διαδρομών, για να αποφύγουν τον φράχτη του Έβρου, τα push-bαck στο Αιγαίο, την άρνηση παροχής ασύλου, τις απελάσεις, τον καθημερινό ρατσισμό».

Συλλαλητήριο

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης για τα Γιάννενα Χρήστος Πατσούρας απεύθυνε  κάλεσμα  για το συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις που θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι στη περιφέρεια.

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να μας πείσουν πόσο θα ωφεληθούμε από την γεώτρηση ανίχνευσης υδρογονανθράκων σε περιοχές της Ηπείρου. Τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας ακούμε διαρκώς τον τελευταίο καιρό:  Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον «μαύρο χρυσό» κι έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο & η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα στέκονται απέναντι σε αυτά τα σχέδια» είπαν στο κάλεσμά τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ