ΣΤΙΣ 9 & 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Διαβήτη

Νέα

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών. Η κύρια και κοινή διαταραχή σε όλες τις μορφές διαβήτη είναι η υπεργλυκαιμία, δηλαδή οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα.
Διακρίνεται στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, στο διαβήτη κυήσεως και σε άλλους ειδικούς, σπάνιους τύπους.
Οι ασθενείς με διαβήτη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα όσα τους αφορούν και για τις εξελίξεις στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Διαβήτη, στις 9 & 10 Νοεμβρίου.
Η Π.Ε.Ν.ΔΙ., όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΛ.Ο.ΔΙ. (Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη), συμμετέχει ενεργά στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Διαβήτη.
Ο Σπύρος Αθανασίου κάλεσε τους ασθενείς να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου καθώς τους αφορά άμεσα. «Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, το κοινό θα ενημερωθεί σε απλά λόγια για όλα τα νεώτερα γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη και θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με τους ομιλητές, σε στρογγυλά τραπέζια, θέτοντας τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους ασθενείς» τόνισε χαρακτηριστικά απευθύνοντας το κάλεσμα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ