Στην αντεπίθεση για τον διαγωνισμό της λυματολάσπης

Νέα

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση στρέφει τα πυρά της κατά της Δημοτικής Αρχής η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής το πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα αναφορικά με τον διαγωνισμό για τη διαχείριση της λυματολάσπης.
«Προτού καν ολοκληρωθεί η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, η Δημοτική Αρχή έσπευσε να πανηγυρίσει για τη δήθεν δικαίωση της που αφορά την πολιτική απόφαση που πήρε στην αρχή κιόλας της θητείας της, να ακυρώσει έναν ώριμο διαγωνισμό για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης που παράγεται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης. Έναν διαγωνισμό ο οποίος είχε φτάσει στο στάδιο της κατακύρωσης οριστικού αναδόχου και ο οποίος, αν είχε προχωρήσει, θα είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα κιόλας, να είχε ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο. Ένα έργο που συνδέεται άμεσα και με την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού το οποίο δεν μπορεί να αρχίσει αν δεν απομακρυνθεί το σύνολο της αποθηκευμένης λυματολάσπης.
Ακολουθώντας την προσφιλή της επικοινωνιακή τακτική, της παραπληροφόρησης και του άκρατου λαϊκισμού, και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαμορφώσει ένα θετικό κλίμα υπέρ της, η Δημοτική Αρχή επιλέγει για ακόμη μια φορά τα ψεύδη και τις ανακρίβειες.
Αναφέρει ψευδώς ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 1,25 εκ. ευρώ. Παραλείπει φυσικά να αναφέρει ότι το συμβατικό αντικείμενο του έργου όπως είχε καθοριστεί από την τελική προσφορά του υποψήφιου αναδόχου ήταν 970.000 ευρώ μετά την έκπτωση που δόθηκε.
Πανηγυρίζει για δήθεν εξοικονόμηση πόρων όταν ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί καν ο διαγωνισμός και χωρίς να γνωρίζουμε αν και ποιες εταιρείες θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος.
Πανηγυρίζει γιατί καθυστέρησε δραματικά να προκηρύξει τον νέο διαγωνισμό όταν είναι γνωστό ότι οι προθεσμίες για την απομάκρυνση της λυματολάσπης είναι ασφυκτικές, αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει επιτέλους το έργο της επέκτασης του βιολογικού που είναι ενταγμένο στο τρέχον ΕΣΠΑ και υπάρχει σοβαρός πλέον κίνδυνος να μην έχει ολοκληρωθεί έως τη λήξη της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και να χαθούν με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια Ευρωπαϊκών κονδυλίων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.