ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Έτοιμος να προσφύγει για το κόστος των απορριμμάτων

Νέα

Αποδεκτή θα ήταν η ίση κατανομή σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων και όχι σε επίπεδο περιφέρειας, ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, αναφορικά με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στη Μονάδα ΑΣΑ.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να προσφύγει κατά της απόφασης που έλαβε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων για την ίση κατανομή του κόστους μεταφοράς.
Ουσιαστικά ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο για ένα δυσβάσταχτο αντίτιμο για τους δημότες της πόλης, με τη δημοτική αρχή όμως να μην αποδέχεται την απόφαση αλλά να προτίθεται να προσφύγει άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωσή της.
«Το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν η κατανομή των βαρών να γίνει σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων και όχι σε επίπεδο περιφέρειας. Αυτό εκφράστηκε και στη συνεδρίαση, σε αυτό συμφωνούν και οι περισσότεροι δήμαρχοι των Ιωαννίνων. Είναι μία απόφαση τελείως άδικη, που δεν έλαβε υπόψιν της το επιπλέον κόστος για το δήμο Ιωαννιτών και τους δημότες του που τιμωρούνται», σημείωσε ο κ. Ελισάφ, για να απαντήσει και στον κ. Μπέγκα που έκανε λόγο από τη δική του πλευρά για «χυδαία επίθεση» που δέχεται από τη δημοτική αρχή.
«Δεν υπήρξε καμία χυδαία επίθεση, αλλά έκφραση μίας εύλογης απορίας γιατί ο αντιπρόεδρος του Φορέα, που είναι πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ελαφρά την καρδία, συγκατατέθηκε με την συγκεκριμένη πρόταση», κατέληξε ο κ. Ελισάφ.