Στη «φάκα» τρεις καλλιεργητές κάνναβης

Νέα

Δύο διαφορετικές υποθέσεις καλλιέργειας κάνναβης διαχειρίστηκαν την Τρίτη οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Ηγουμενίτσας.

Αρχικά συνελήφθη το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 66χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στο σπίτι του 66χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3,7, 3,3 και 3,1 μέτρων φυτεμένα στον αύλειο χώρο του σπιτιού, αποξηραμένοι κλάδοι κάνναβης βάρους 1 κιλού και 500 γραμμαρίων, κουτί με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 17,86 γραμμαρίων και πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Αντίστοιχη υπόθεση και στην Ηγουμενίτσα

Αργότερα το ίδιο απόγευμα συνελήφθησαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες, διότι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσαν σε αγρόκτημα σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας, τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρων, τα οποία ήτα φυτεμένα σε δύο αυτοσχέδιες γλάστρες, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Επίσης, σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: ποσότητα ινδικής κάνναβης, βάρους 68,9 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1,8 γραμμαρίων, πλαστικός τρίφτης και γυάλινο δοχείο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.