Επιχειρηματίας χτύπησε ελεγκτή – Καταγγελία από την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ

Νέα

Τα περιστατικά βίας με θύματα πάσης φύσεως ελεγκτές έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα με ένα από αυτά να λαμβάνει χώρα στα Γιάννενα πριν από λίγες ημέρες όταν ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ επιτέθηκε σε εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο ελεγκτής επρόκειτο να κόψει την παροχή ρεύματος στο κατάστημα, δεομένου ότι εκκρεμούσαν οφειλές χωρίς να έχουν ρυθμιστεί, όμως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ξυλοκόπησε τον υπάλληλο.
Το γεγονός καταγγέλλει δημοσίως η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας ενώ όπως σημείωσε ο Βασίλης Γούκος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών, ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ λίγη ώρα αργότερα, κατέβαλε την οφειλόμενη δόση, προκειμένου να είναι συνεπής στη ρύθμιση.
«Καταγγέλλουμε το γεγονός, μαζί με το αρνητικό εργασιακό περιβάλλον, που διαμορφώνεται στους συναδέλφους του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα. Πέραν του επικινδύνου της εργασίας μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα νέο αυξανόμενο κίνδυνο, αυτόν της αντιμετώπισης των συνειδητών κακοπληρωτών, που εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτηση των ευάλωτων πολιτών, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Β. Γούκος σε δηλώσεις του στο ITV τόνισε, ότι τα αντίστοιχα περιστατικά παρουσιάζουν αύξηση σε όλη τη χώρα, υπενθύμισε όμως και τις δυνατότητες που έχουν όσοι αδυνατούν να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, να απευθύνονται στον ΔΕΔΔΗΕ.
«Τουλάχιστον στην περιοχή των Ιωαννίνων υπάρχει συμφωνία με τον δήμο Ιωαννιτών και συνεδριάζει κοινή Επιτροπή του δήμου, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, ώστε αν υπάρχουν οφειλές από συμπολίτες που αδυνατούν να τις αποπληρώσουν, και πληρούν τα κριτήρια, το ρεύμα να πληρώνεται από τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ, που προκύπτουν από την καταβολή των προστίμων για τις ρευματοκλοπές», σημείωσε ο κ. Γούκος.