Στη διοίκηση του Χατζηκώστα ο Σπύρος Δερδεμεζής

Νέα

Τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ανέλαβε και επίσημα, την Πέμπτη το πρωί, ο νέος διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης που μετράει στο ενεργητικό του έξι χρόνια στη διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Ο κ. Δερδεμέζης έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνεται από τους διευθυντές τμημάτων και κλινικών ενώ βρέθηκε στους χώρους του νοσοκομείου προκειμένου να δει πως δουλεύουν τα τμήματα και να έχει μια πρώτη επικοινωνία με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Ο απερχόμενος διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης συνεχάρη και επίσημα τον κ. Δερδεμέζη και τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα αλλά και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αφορούν μεταξύ άλλων το Πολυδύναμο αλλά και την προμήθεια των κλινών και την ενεργειακή αναβάθμιση.
Στην τελευταία του δημόσια δήλωση ο κ. Καρβούνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και ζήτησε από τον νέο διοικητή να συνεχίσει τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και να προχωρήσει τα θέματα του νοσοκομείου αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία που έχει.
Ο κ. Καρβούνης συγκινημένος μίλησε για το Νοσοκομείο το «των γιαννιωτών» , «το νοσοκομείο της καρδιάς μας» όπως χαρακτηριστικά είπε τονίζοντας ότι υπήρξε ομαδική προσπάθεια για την επίτευξη των όποιων στόχων είχαν τεθεί από την αφετηρία της θητείας του.
«Θέλω να ευχαριστήσω την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, που μου έκανε την τιμή να διοικήσω ένα τόσο μεγάλο, ιστορικό νοσοκομείο, το νοσοκομείο της καρδιάς των Γιαννιωτών. Νομίζω ότι έγιναν πράγματα, σε δύσκολες συνθήκες, αν και είχα μηδενική εμπειρία όταν ήρθα. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, γίναμε ένα, δουλέψαμε ομαδικά, εγώ έδωσα και την ψυχή μου για το νοσοκομείο και απολαμβάνω τώρα τον σεβασμό των συμπολιτών μου. Εύχομαι το ίδιο να καταφέρει και ο κ. Δερδεμέζης μέσα από το έργο που θα επιτελέσει», είπε καλωσορίζοντας τον κ. Δερδεμέζη.

Πρόκληση το νοσοκομείο Χατζηκώστα
Ο κ. Δερδεμέζης ευχαρίστησε τον κ. Καρβούνη και για τη συνεργασία την οποία είχαν αναπτύξει ως διοικητές των νοσοκομείων Φιλιατών και «Χατζηκώστα» υπογραμμίζοντας πως στη διοίκηση υπάρχει συνέχεια ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όσα έργα είναι ώριμα θα συνεχιστούν.
«Ευχαριστώ τον κ. Καρβούνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα. Εγώ, και με την εξαετή εμπειρία μου στον χώρο της υγείας και με το δικό μου μάτι, θα είμαι παρών, θα ενημερωθώ εκτενώς καθώς θα έχουμε συναντήσεις με όλους τους εργαζόμενους και με τα στελέχη του Πολυδύναμου».
Ο κ. Δερδεμέζης έχει ήδη στο ενεργητικό του έξι χρόνια στην διοίκηση νοσοκομειακού ιδρύματος. Ωστόσο, το νοσοκομείο Χατζηκώστα είναι για εκείνον «πρόκληση» καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο νοσοκομείο με ιστορία και πολλά θέματα που χρήζουν επίλυσης «Αποτελεί παρακαταθήκη η πρότερη εμπειρία μου, που πρακτικά δε μου δίνει και πολύ χρόνο ανοχής, ούτε τον ζητάω βέβαια! Σίγουρα ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος, ήρθα εχτές το βράδυ στα ΤΕΠ, όπου σε κάθε εφημερία δέχονται πάνω από 200-250 περιστατικά. Καταλαβαίνετε ότι πρέπει να σκύψουμε όλοι μαζί, να δούμε τα προβλήματα και είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε ή, αν μη τι άλλο, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο» υπογράμμισε δείχνοντας έτσι και τις προθέσεις του με την ανάληψη της διοίκησης.
Τέλος, προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η κοπή της πίτας του νοσοκομείου και θα κληθούν όλοι οι διατελέσαντες διοικητές προκειμένου να αναδειχθεί η συνέχεια στη διοίκηση και η ουσιαστική συνεργασία.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ