Σταδιακή αποκλιμάκωση στα σχολεία της Ηπείρου

Νέα

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης εμφανώς ανακουφισμένος καθώς η αποκλιμάκωση συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στα σχολεία της περιοχής.

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα στα σχολεία της περιοχής της Ηπείρου όπου υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση με τον αριθμό των κρουσμάτων σε μαθητές να ανέρχεται σε 37 ενώ τρεις εκπαιδευτικοί νοσούν από κορωνoϊό.

Η προηγούμενη εβδομάδα είχε θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είχε ανέβει και υπήρχε ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης εμφανώς ανακουφισμένος καθώς η αποκλιμάκωση συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στα σχολεία της περιοχής.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα. Υπάρχει αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων στην μαθητική κοινότητα. Πριν λίγες μέρες είχαμε φοβηθεί αλλά ευτυχώς επανερχόμαστε σε αριθμούς πριν την έξαρση. Έχουμε αυτή τη στιγμή 37 κρούσματα συνολικά στην Ήπειρο εκ των οποίων τα 21 στην ενότητα των Ιωαννίνων. Ενώ νοσούν τρεις εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να σας αναφέρω ότι έχουμε πολλούς μαθητές που έχουν νοσήσει και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ζητούν την ύλη από τους συμμαθητές…

Για τα παιδιά που είναι θετικά στον κορωνοϊό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να διδαχθούν τα μαθήματα. Οι μαθητές μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και ζητούν την ύλη των καθημερινών μαθημάτων από τους συμμαθητές τους.

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα παιδιά που μπαίνουν σε καραντίνα …μόνο για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η περιφερειακή εκπαίδευση Ηπείρου έχει αναλάβει να λειτουργήσει Γενικό λύκειο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουμε τα μαθήματα. Μετά την πρόσληψη των αναπληρωτών έχουμε ετοιμάσει και το ωρολόγιο πρόγραμμα» είπε ο κ. Καμπουράκης ενώ ερωτηθείς για την καθυστέρηση παραδέχτηκε ότι υπήρξε: «Υπήρξε καθυστέρηση θα δούμε πως θα καλύψουμε τις ώρες αυτές. Μόλις πριν λίγες ημέρες έγιναν οι διορισμοί ενώ πρέπει να σας πω ότι  ένας αριθμός εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν για αυτή την διαδικασία,  πλεονάζει και τον έχουμε διαθέσει να καλύψουμε κενά» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ