ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΚΑΣ-«Διεκπεραιωτές όλων των υποθέσεων έγιναν οι λογιστές»

Νέα

«Οι φορολογούμενοι ζητούν από τους λογιστές τα πάντα και η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο», υπογραμμίζει ο κ. Μπέκας.

Στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην πολιτεία και τον φορολογούμενο πολίτη το οποίο καλύπτουν οι λογιστές αναφέρθηκε εκ νέου ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας.

Ο κ. Μπέκας αναφέρθηκε σε μια σειρά από φορολογικές ρυθμίσεις που άλλες λήγουν και άλλες αναμένεται να λήξουν και για τις οποίες ο χρόνος δεν επαρκεί.

Στην ουσία όπως ανέφερε έχουν καταντήσει μόνιμα να ζητούν παρατάσεις.

Για παράδειγμα έληξε η προθεσμία για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, για όσους τις έχασαν στην περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα όσοι επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν πληρώσει τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

«Ζητούμε συνέχεια παρατάσεις καθώς το υπουργείο κάνει ανακοινώσεις και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το πώς και πότε θα γίνουν όλα αυτά. Οι φορολογούμενοι από την άλλη ζητούν από τους λογιστές τα πάντα και η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο» υπογραμμίζει ο κ. Μπέκας.

Ο κ. Μπέκας επιμένει ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση αναφορικά με τις προθεσμίας καθώς και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνεται ότι δεν επαρκεί ο χρόνος αλλά δεν αλλάζει την λογική με αποτέλεσμα οι λογιστές να τρέχουν και να μη φτάνουν για να καλύψουν φορολογικά τους πελάτες τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ