ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ίσες αποστάσεις για τον «πόλεμο των απορριμμάτων»

Νέα

Την δική του άποψη για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει ανακύψει με την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της αντιπολίτευσης του δήμου και της δημοτικής αρχής, διατυπώνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Ερωτηθείς για το θέμα που έχει ανακύψει και που μονοπώλησε την προηγούμενη εκρηκτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις ενώ υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα πρέπει να διατηρήσουν την εργασία τους.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων και Μέλος ΔΣ Δικτύου ΦοΔΣΑ κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος παρεβρέθηκε στο 1ο Συνέδριο για τη Δημιουργία μιας Έξυπνης και Βιώσιμης Πόλης – Restart mAI City που έλαβε χώρα στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στα Τρίκαλα στο οποίο συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν. Ιωαννίνων Σπύρος Κωνσταντόπουλος όπου ήταν και εισηγητής με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου» και ανέπτυξε την επιτυχημένη και ορθολογική Διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Τρικκαίων με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τέθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς, η κ. Σδούκου Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, Πρόεδροι φορέων, επιστήμονες νέων εφαρμογών, λειτουργικές για τη δημιουργία μιας Έξυπνης Πόλης.
Βασικός στόχος του Συνεδρίου ήταν να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ