ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Παρών στο συνέδριο για τις «έξυπνες πόλεις»

Νέα

Ο Δήμος Κόνιτσας εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νικόλαο Εξάρχου, την ειδική συνεργάτη κα Πελαγία Καρατζήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Νιτσιάκο και τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Λαζογιάννη στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στο 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City, που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ με στόχο την ανάπτυξη μιας «Έξυπνης και Βιώσιμης Πόλης» στα Τρίκαλα.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Υφυπουργός Κοινής Αγροτικής πολιτικής κ. Κ. Σκρέκας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις για τους Δήμους και τους πολίτες για τη δημιουργία φιλικών, σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών πόλεων, οι οποίες θα ξεκινούν από τη συνεργασία και την επικοινωνία της κεντρικής κυβέρνησης, των ΟΤΑ, των επιχειρήσεων και των ίδιων των πολιτών. Για το λόγο αυτό, η θεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Η διεξαγωγή του Συνεδρίου έγινε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.

Θετικές εντυπώσεις από το «Κυνήγι Θησαυρού»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων «Κυνήγι Θησαυρού» στην περιοχή του Γεωπάρκου Βίκου –Αώου με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής. Η δράση υλοποιήθηκε μέσω έργου του Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων.
Η έναρξη του παιχνιδιού έγινε στις 10 το πρωί στους Κήπους Ζαγορίου και ο τερματισμός στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου της Ηπείρου στην Κόνιτσα.
Τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές συνεχάρησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αριστείδης Λαζογιάννης και ευχήθηκαν να συνεχιστεί η συνεργασία με το Δήμο Κόνιτσας προς όφελος της περιοχής.